Izripot saulītē • IR.lv

Izripot saulītē

Liene Sīle. Foto — Ieva Salmane
Anda Burve-Rozīte

Psihiatre Liene Sīle pandēmijā palīdzēja kolēģiem Covid-19 nodaļās atgūt emocionālo līdzsvaru. Viņai ir labi ieteikumi mums katram, kā justies laimīgākiem darbā un mājās

Uz veco anekdoti par psihiatru un pacientu, kuri  cenšas noskaidrot, kurš no viņiem ir Dievs, jaunā psihiatre Liene Sīle atbild ar skanīgiem smiekliem. Optimisma un enerģijas pilna viņa savā darba kabinetā Psihiatrijas un narkoloģijas centra ambulatorajā centrā Pārdaugava var būt liels iedrošinājums pacientam, ka viss būs labi. 

Pandēmijas laikā daudz svarīgāk par personīgā nozīmīguma apziņu Sīlei bijis turpināt darbu ar pacientiem un palīdzēt arī kolēģiem slimnīcās. Latvijas Jauno ārstu asociācijas aicināta, Sīle jaunizveidotajās vīrusa nodaļās pielika savu profesionāles roku — vadīja krīzes grupas mediķiem. Viņas mērķis bija izraut kolēģus no depresijas un trauksmes viļņa, kamēr viņi turpina ārstēt smagi slimos pacientus, no kuriem daudzus nebija iespējams izglābt. 

Intervijā psihiatre daudz runā par ārstiem, bet kādā brīdī pieķeru sevi domājam, ka viņas sacīto uz sevi var attiecināt jebkuras jomas intensīvi strādājošs profesionālis. Un vispār — jebkurš cilvēks.

Nesen jauns amerikāņu ārsts, kurš strādā ar Covid-19, ierakstīja tviterī: esmu pārāk noguris, lai ēstu, un pārāk izsalcis, lai aizmigtu. Šis tvīts citu mediķu vidū guva lielu popularitāti. Vai Latvijā mediķi arī piedzīvo galējus izsīkuma stāvokļus?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu