Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests no pagājušās nedēļas paaugstinājis savu gatavības režīmu, jo strauji pieaug saslimstība ar Covid-19 un slimnīcās ievietoto skaits. Līdz pagājušajai piektdienai vakcinācijas kursu pret Covid-19 bija pabeiguši 802 872 cilvēki jeb 43% Latvijas iedzīvotāju. Pagājušajā nedēļā cilvēki ar pavājinātu imunitāti varēja sākt saņemt trešo vakcīnas devu. Šādu cilvēku Latvijā esot ap 10 000.

Šogad augustā faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,9%, kas salīdzinājumā ar jūliju ir par 0,6 procentpunktiem zemāks. Tik zems tas nav bijis kopš 2019. gada decembra. Savukārt šāgada otrajā ceturksnī Latvijā bija 25 300 brīvu darbavietu — tas ir par 4200 jeb 20,1% vairāk nekā pērn attiecīgajā laikposmā.

Saeimas vairākums pagājušajā nedēļā noraidīja ZZS ierosināto neuzticības izteikšanu veselības ministram Danielam Pavļutam (A/P). Par viņa atstādināšanu balsoja 34 opozīcijas, pret bija 50 valdības koalīcijas deputāti.

KNAB rosinājis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču par nepatiesām liecībām. KNAB kriminālprocesu sāka šogad 14. jūnijā. Rimšēvičs kopā ar uzņēmēju Uģi Taboru, iespējams, apsprieduši, kā panākt, lai bijušais Trasta komercbankas lielākais akcionārs Igors Buimisters kriminālprocesā atteiktos no iepriekšējām liecībām un sniegtu Rimšēvičam labvēlīgākas. Buimisters nesen miris.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu