Kļūst riebīgi • IR.lv

Kļūst riebīgi

1
Aivars Ozoliņš

Nacionālā apvienība ziedo bērnu veselību politiskiem mērķiem

Dažs no «idejiskajiem» antivakseriem karotu arī pret penicilīnu, elektrību vai sauso ateju aizstāšanu ar kanalizāciju kā lietu dabiskās kārtības izjaukšanu. Tomēr viņu politiskie vadoņi pret to cīnītos tikai tad, ja būtu opozīcijā varai, kura piedāvātu penicilīnu un elektrību vai, piemēram, vakcinēšanu pret poliomielītu, vēdertīfu, bakām, masalām, holeru un citām slimībām. Taču pret tām kopš bērnības visi esam savakcinēti, turklāt «piespiedu kārtā» un «bez tiesībām izvēlēties». Pašlaik viņiem pa rokai ir tikai vakcīnas pret Covid-19.

Cīņas iegansts nebūs ilglaicīgs. Atšķirībā no vakcīnām pret pirmīt minētajām un citām slimībām, kuru izgudrošanai cilvēkiem vajadzēja gadu desmitus, vakcīnas pret Covid-19 ir tapušas gada laikā un strādā. Bet priekšā ir vīrusa «deltas» paveida ziema, kad slimības bīstamību un vakcīnu efektivitāti varēsim novērtēt nāvējoši uzskatāmi.

Lai ko paši iedomātos un gribētu, visi nevakcinētie agrāk vai vēlāk saslims. Līdz pavasarim daudzi no tiem, kurus uzbudina aicinājumi taisīt revolūciju, būs labākajā gadījumā slimnīcā. Saslimušo un mirušo nevakcinēto pārsvars pār vakcinētajiem būs nomācoši pārliecinošs. Politiskās dienaskārtības uzsvari mainīsies.

To saprot vai vismaz nojauš arī protestu organizētāji. Viņu izmisumu par savu politisko nolemtību pārspēj tikai viņu ciniskums. Gobzems vienubrīd pat bija piespraudies dzeltenu Dāvida zvaigzni, kā salīdzinādams sevi ar holokausta upuri. Ir jānonāk īpašā apziņas stāvoklī, lai dzīvības glābjošo vakcinēšanu pielīdzinātu cilvēku slepkavošanai gāzes kamerās. Bet kriminālnoziegumos apsūdzētā Šlesera atbalstītāji nupat mēģināja piekrāpt cilvēkus, uzdodami savas ākstības Molotova—Ribentropa pakta gadadienā par Baltijas ceļu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu