Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvija no 11. augusta līdz 10. novembrim četrās administratīvajās teritorijās — Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novadā un Daugavpils pilsētā — izsludināja ārkārtējo situāciju valsts pierobežā ar Baltkrieviju. Par to otrdien lēma valdība, jo strauji pieaug Latvijas un Baltkrievijas robežas nelikumīgas šķērsošanas gadījumu skaits. Līdz 9. augustam valsts robežu nelikumīgi šķērsojušas 343 personas, to skaitā no 1. jūnija līdz 9. augustam aizturēti 220 nelegālie migranti.

Konkurences padome otrdien nosauca 10 būvniecības uzņēmumus, kuri sodīti par karteļa izveidošanu ar vairāk nekā 16 miljonu eiro lielu soda naudu. Šie uzņēmumi ir SIA Skonto būve, Latvijas Energoceltnieks, Velve, Arčers, Rere būve, Re&re, Rbsskals būvvadība, Abora, a/s LNK industries, Merks. Sods jāsamaksā solidāri. Karteļa dalībnieki bija iesaistīti vismaz 70 iepirkumos par kopējo līgumsummu 686 989 991 eiro.

Pagājušajā nedēļā saslimšana ar Covid-19 pieaugusi par 24,9%, informēja SPKC. Kopumā Latvijā pret Covid-19 pilnībā vakcinēti 702 293 cilvēki. Absolūtais vairākums šogad jūnijā ar Covid-19 saslimušo un mirušo, kā arī ar smagu slimības gaitu nav bijuši vakcinēti.

Veselības ministrija apturējusi vakcinācijas loterijas likumprojekta tālāku virzību, jo tam trūkst atbalsta koalīcijā, informēja Attīstībai/Par Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu