No palātas pie airiem • IR.lv

No palātas pie airiem

Džoana Po treniņu laikā šā gada jūnijā. Foto — The New York Times
Tifānija Meja, © The New York Times News Service

Džoana Po ir vienīgā airētāja, kas pārstāv Singapūru olimpiskajās spēlēs Tokijā. Kad pērn koronavīruss sāka plosīties arī viņas dzimtenē, Po atgriezās savā pamatdarbā slimnīcā un spēlēm varēja gatavoties tikai paralēli medmāsas darbam

Kamēr daudzi viņas sāncenši savas dienas pavadīja, centīgi gatavojoties olimpiskajām spēlēm, Džoana Po (Joan Poh) pēdējā gada laikā lielākoties palīdzēja Singapūrai cīnīties pret koronavīrusa pandēmiju. 30 gadus vecā sieviete, kurai agrāk treniņi un sacensības bija pilna laika nodarbošanās, pērn aprīlī atgriezās medmāsas darbā, jo valdība izplatīja īpašu aicinājumu stiprināt pirmās palīdzības mediķu rindas. Kopumā atsaucās aptuveni 3000 medicīnas darbinieku.

«Atgriešanos darbā pandēmijas laikā uztvēru kā pienākumu,» stāsta Po. «Kad esmu darbā, esmu medmāsa uz visiem 100%. Kad trenējos, esmu airētāja uz visiem 100%. Vienmēr ir jāatrod līdzsvars, un jāmāk to īstenot.»

Darba dienās viņa parasti cēlās pulksten piecos no rīta, lai paspētu uz sporta nodarbību pirms 10 stundas garajām maiņām Tan Tock Seng slimnīcas nieru nodaļā. Pēc darba atkal steidzās uz sporta zāli. Treniņus sejas maskā viņa pati jokojot salīdzina ar «nodarbībām skābekļa trūkuma apstākļos», jo reiba galva.

Lai gan Po nestrādāja tieši Covid-19 pacientu nodaļā, viņas atgriešanās slimnīcā palīdzēja izbrīvēt citus kolēģus, kuri varēja fokusēties uz cīņu pret vīrusu. Po specializācija ir dialīzes medmāsa, un viņa bieži ārstēja arī tādus pacientus, kuriem bija aizdomas par inficēšanos. Raizējās, ka var aplipināties arī pati.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu