Jāvakcinējas • IR.lv

Jāvakcinējas

Pauls Raudseps

Jau vairāk nekā gadu Ir ievērojis distanci. 2020. gada 26. marta numurā uz žurnāla vāka abi mūsu logo burti atkāpās katrs uz savu apļa pusi un pa starpu iezīmēja attālumu, kas jāievēro, lai novērstu Covid-19 izraisošā vīrusa izplatīšanos.

Tolaik divu metru ievērošana bija galvenais un pats svarīgākais līdzeklis sevis pasargāšanai no inficēšanās, vīrusa izplatības ierobežošanai, un distancēšanās nozīmīgi ietekmēja sabiedrības ikdienas dzīvi. Nevarējām tikties ar radiem un draugiem. Skolas bija slēgtas. Veselas tautsaimniecības nozares bija spiestas pārtraukt vai nozīmīgi ierobežot darbību.

Toreiz nebija alternatīvas diviem metriem. Šobrīd tāda ir, turklāt krietni efektīvāka. To sauc — vakcīna.

Vakcinēto cilvēku iespējas saslimt ar Covid-19 ir niecīgas, salīdzinot ar nevakcinēto, kuri riskē ar nonākšanu slimnīcā un pat ar nāvi. Vakcinētajiem ir iespēja atkal dzīvot pēc pirmspandēmijas laika normām. Nevakcinēto piedalīšanās sabiedriskajā dzīvē tiek pamatoti ierobežota.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu