Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijā pagājušajā nedēļā Covid-19 reproduktīvais koeficients pieaudzis līdz 1,14 (nedēļu iepriekš tas bija 1), kas liecina, ka slimība atkal sākusi iet plašumā. Tomēr vidējais 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju samazinājies līdz 27,7 (iepriekš 36,1). Latvija pēc pirmās vakcīnas pret Covid-19 devas saņēmēju īpatsvara pieaugušo populācijā Eiropas Savienībā ir vienā no pēdējām vietām, liecina dati līdz 18. jūlijam. Vismaz vienu vakcīnas devu saņēmuši 44% pieaugušo, bet vakcinācijas procesu pabeidzis 41%. 

Attālinātā darba laikā Saeimas deputāti saņēmuši jau vairāk nekā 200 000 eiro transporta un mājokļa kompensācijās. Jūnijā lielākās atlīdzības saņēmuši opozīcijas deputāti.

Par pārkāpumiem iepirkumos iekšlietu ministre Marija Golubeva (A/P) ierosinājusi disciplinārlietu pret ministrijas Informācijas centra priekšnieci Līgu Lapiņu par iespējamu amata pienākumu nepildīšanu. Pārkāpumi konstatēti divās Lapiņas vadītā centra rīkotajās iepirkumu procedūrās par videokameru iegādi un drošu tehnoloģisko rīku un risinājumu izveidi.

Baltkrievijā populārā sociālajā tīklā nopludināts saraksts ar 18 uzņēmējiem un citām personām, kuri ir sarunu procesā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) par sava biznesa vai tā daļas pārcelšanu uz Latviju. LIAA apgalvo, ka datu noplūde no aģentūras nav notikusi, bet publiskošanas mērķis esot diskreditēt LIAA un iebiedēt baltkrievu uzņēmējus, kuri vēlas pārcelties uz Rietumiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu