Galotnē tīrs gaiss • IR.lv

Galotnē tīrs gaiss

Pauls Raudseps

Baidena tikšanās ar Baltijas līderiem sevišķi uzsvērta Baltā nama paziņojumos

Sen neesat domājuši par Trampu?

Par laimi, pēdējos mēnešos nav radusies nepieciešamība piegruzīt apziņu ar bijušo ASV prezidentu. Tomēr jaunais prezidents Baidens bijis amatā tikai piecus mēnešus, un vēl aizvien ik pa brīdim kāds notikums liek piefiksēt, cik milzīga ir atšķirība starp iepriekšējo un pašreizējo Baltā nama saimnieku.

Kopš Baidens pirms nedēļas pārlidoja Atlantijas okeānam savā pirmajā ārvalstu vizītē, lai tiktos ar G7 — pasaules ekonomiski spēcīgāko demokrātisko valstu līderiem Anglijas dienvidrietumos Kornvolā —, ar NATO valstu vadītājiem un ES institūciju līderiem samitos Briselē un pēc tam ar Krievijas prezidentu Putinu Ženēvā, grūti atrast ziņu vai komentāru, kurā nebūtu uzsvērts kontrasts starp abiem prezidentiem.

NATO samitā 2017. gadā Tramps atteicās publiski apstiprināt gatavību izpildīt alianses līguma 5. pantā ietverto apņemšanos aizstāvēt sabiedrotos no militāra uzbrukuma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu