Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Palestīnietis Ahmeds Mosabe (28) pie kādas Izraēlas armijas sabombardētas mājas Gazas joslā 18. maijā. Foto — Scanpix

Pirmdien Izraēlas aviācija spēcīgi bombardēja Gazas pilsētu un paziņoja par 110 mērķu satriekšanu blīvi apdzīvotā vietā. Nedēļu ilgušajās savstarpējās bombardēšanās nogalināti ap 200 palestīniešu, to skaitā 59 bērni. Izraēlas armija paziņoja par grupējuma Hamas tuneļu iznīcināšanu 15 km garumā. Sestdien stundu pēc brīdinājuma Izraēla sagrāva daudzstāvu ēku Gazā, kurā atradās ziņu aģentūras Associated Press un Al Jazeera biroji. Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu nav gatavs pārtraukt Gazas bombardēšanu, kamēr palestīnieši nepārtrauks šaut raķetes uz Izraēlu. ANO Drošības padomes kopējam aicinājumam apturēt asinsizliešanu pirmdien veto uzlika ASV.

Krievijas valdība pagājušajā nedēļā par nedraudzīgām valstīm atzina ASV un Čehiju. Valdības rīkojumā teikts, ka Čehijas vēstniecība Krievijā darbā drīkst pieņemt 19 cilvēkus, bet nevienu no Krievijas.

Polijā aizturēts kāds 43 gadus vecs vīrietis, kurš gadiem ilgi spiegojis Maskavas labā. Viņš Krievijas specdienestam nodevis datus par Polijas armiju, juridiskām un fiziskām personām. Aizturēšana notikusi 5. maijā.

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko pirmdien atļāva spēka struktūrām masu pasākumos kārtību uzturēt ar kaujas un speciālo tehniku. Turklāt iekšlietu struktūru darbinieki ir atbrīvoti no atbildības par nodarīto kaitējumu, izmantojot šo tehniku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu