Šokolādes meistari • IR.lv

Šokolādes meistari

Laura Sebre, Premium Chocolate dibinātāja un īpašniece. Foto — Edmunds Brencis
Ieva Jakone

Nelielā Rīgas šokolādes fabrikā top trifeles, kuras bauda gardēži ne tikai Eiropas valstīs, bet pat Japānā un Honkongā. Savus klientus NelleUlla pārsteidz ar netipiskām garšu kombinācijām

Mana datora ekrānā pietuvinās neliels šķīvītis ar trim apetītelīgām trifelēm. Uzņēmuma Premium Chocolate saimniece Laura Sebre ar smaidu man to rāda kā pierādījumu, kad vaicāju, vai ilgie gadi šokolādes biznesā nav laupījuši apetīti uz gardo našķi. Šokolādes fabrika dibināta pirms deviņiem gadiem, bet pirms tam Laura ilgus gadus nostrādājusi uzņēmumā Emīla Gustava šokolāde. 

Mīlestību pret šokolādi tas tomēr neesot mazinājis. Gluži pretēji. «Es jau vakar zināju, kuras garšas šodien gribēšu, katru niansi izbaudu,» Laura stāsta. Ar šokolādi esot līdzīgi kā ar vīnu: «Kad sāc iepazīt un izgaršot, tad ej arvien tālāk un tālāk, izbaudi nianses. Latvijā šokolādes kultūra nav tik izteikti attīstīta, bet vecajā Eiropā gan. Cilvēki ļoti labi zina tās garšas, ļoti labi zina, ko viņi grib,» stāsta Laura.

Gaisma un spēks

Kad pirms deviņiem gadiem Laura bija nobriedusi veidot savu biznesu, visloģiskāk šķita to darīt nozarē, kas jau bija iepazīta. Laura pati nav ne konditore, ne pārtikas tehnoloģe. Viņa ir finansiste, tāpēc recepšu izstrādē uzaicināja talkā Lieni Zemīti, kafejnīcas Lapsas māja saimnieci. Paralēli meklēja investoru. Viss saslēdzās. Receptes bija. Ļoti ātri Latvijā izdevās atrast arī investoru, kas idejai noticēja. 

«Soli pa solim sākām būvēt fabriku, zīmolu, produktus, iepakojumu, braucām uz izstādēm, veidojām mārketingu. Atskatoties saprotu — tas bija jaunības maksimālisms. Domāju, ka vēlreiz es to neizdarītu. Tas nebija viegli. Bet tad es biju pilnīgi pārņemta ar ideju. Tā, ka pilnīgi pārņemta,» Laura iesmejas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu