
Laura Sebre, Premium Chocolate dibinātāja un īpašniece. Foto — Edmunds Brencis
Nelielā Rīgas šokolādes fabrikā top trifeles, kuras bauda gardēži ne tikai Eiropas valstīs, bet pat Japānā un Honkongā. Savus klientus NelleUlla pārsteidz ar netipiskām garšu kombinācijām
Mana datora ekrānā pietuvinās neliels šķīvītis ar trim apetītelīgām trifelēm. Uzņēmuma Premium Chocolate saimniece Laura Sebre ar smaidu man to rāda kā pierādījumu, kad vaicāju, vai ilgie gadi šokolādes biznesā nav laupījuši apetīti uz gardo našķi. Šokolādes fabrika dibināta pirms deviņiem gadiem, bet pirms tam Laura ilgus gadus nostrādājusi uzņēmumā Emīla Gustava šokolāde.
Mīlestību pret šokolādi tas tomēr neesot mazinājis. Gluži pretēji. «Es jau vakar zināju, kuras garšas šodien gribēšu, katru niansi izbaudu,» Laura stāsta. Ar šokolādi esot līdzīgi kā ar vīnu: «Kad sāc iepazīt un izgaršot, tad ej arvien tālāk un tālāk, izbaudi nianses. Latvijā šokolādes kultūra nav tik izteikti attīstīta, bet vecajā Eiropā gan. Cilvēki ļoti labi zina tās garšas, ļoti labi zina, ko viņi grib,» stāsta Laura.