Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijā pēdējās trīs nedēļas vērojams Covid-19 saslimstības pieaugums. Salīdzinājumā ar mēneša sākumu saslimšanas pieaugums ir 22%, pirmdien informēja SPKC. Pirmoreiz Latvijā reģistrēts arī Covid-19 Brazīlijas paveids. Vakcinācija pret Covid-19 pabeigta 2% Latvijas iedzīvotāju, ziņo Nacionālais veselības dienests. Pagājušajā nedēļā Latvijā bijis līdz šim augstākais vakcinēšanas temps — pirmo vai otro poti kopumā saņēma 43 810 cilvēki.

Latvijas budžeta deficīts 2020. gadā pieaudzis līdz 4,5% no IKP, bet bruto parāds — 12,7 miljardi eiro jeb 43,5% no IKP. Ņemot vērā aizņemšanās pieaugumu, ko izraisīja Covid-19 seku mazināšanas nepieciešamība, valdības parāds 2020. gadā, salīdzinot ar 2019. gadu, palielinājās par 1,5 miljardiem eiro.

Naktī uz piektdienu Tukumā pie sava dzīvokļa aizdedzināts vīrietis, kurš guva smagus apdegumus. Uzbrukumā cietis arī viņa draugs. Abi iepriekš bija saņēmuši homofobiskus draudus. Policija izmeklē vairākas versijas par notikušo. Pēc šā uzbrukuma iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) uzdeva Valsts policijai sākt dienesta pārbaudi par reaģēšanu uz iepriekš izteiktajiem draudiem. Izmeklēt policijas darbību ministram lūgusi arī Tukuma novada vadība. Prezidents Egils Levits un premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) nosodīja naida kurināšanu un aicināja sabiedrību uz iecietību.


Tiesa piesprieda septiņu mēnešu cietumsodu Nikam Endziņam par naida runu internetā pret ķīniešiem un melīgu informāciju par koronavīrusa izplatību Latvijā. Sodā ieskaitīts viņa iepriekš apcietinājumā pavadītais laiks. Policija Endziņu aizturēja pērn janvārī. Endziņš spriedumu pārsūdzēs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu