Iemīlēt var tikai iepazīstot • IR.lv

Iemīlēt var tikai iepazīstot

1
Briežu bauru laikā Siguldā. Foto — Jānis Zilvers
Māra Miķelsone

Dabas atmodu pavasarī vērot un fiksēt spēj ikviens — saka trīs ar dažādu dabas jomu izpēti saistīti profesionāļi. Paši savus vērojumus kopā ar izziņu veicinošiem stāstiem viņi publicē internetā

Jānis Zilvers

Cilvēks dabā ir ciemiņš

Tā gadījās, ka februārī Jānis Zilvers ar saslimušo piecus gadus veco dēlēnu uz divām nedēļām nonāca slimnīcā. Jānim tur īsti nebija, ko darīt, un viņš sāka mācīties taisīt video. Februāra beigās YouTube parādījās viņa pirmais video par to, ko ieraudzījis pēdējā aukstā ziemas dienā Gaujas Nacionālajā parkā. Gājiena mērķis bijis fiksēt ūdrus, bet filma galu galā stāsta par gaigalām jeb nirām, mazām melnbaltām pīlītēm Gaujas straujajos ūdeņos.

Jānis ir, iespējams, vienīgais, kas veido videoblogu par dabu Latvijā. Tajā pagaidām ir pieci video. Savu reindžera aizrautību ar dabu viņš pierādījis ar fotogrāfijām Instagram, dabu fotografē gadus 15, bet diendienā — pēdējos piecus gadus. Daudzi dabas fotogrāfi fiksē dabu, bet to nesaprot, saka Jānis. Viņam sanācis otrādi — saprotot dabu, sācis fotografēt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu