Pagriezt kuģi citā virzienā • IR.lv

Pagriezt kuģi citā virzienā

7
Ojārs Rubenis. Foto — Ieva Salmane
Laura Dumbere

Latvijas Teātra darbinieku savienība ievēlējusi jaunu vadītāju — Ojāru Rubeni. Viņš ir apņēmīgs un ambiciozs kapteinis, kas nozares kuģi vēlas iestūrēt jaunos un drošos ūdeņos

Bērnībā Ojārs Rubenis sapņoja kļūt par aktieri. Kad uzņemšanas komisija viņu noraidīja, jaunais cilvēks domāja, ka dzīvei taisni vai gals klāt. Toreiz viņš nenojauta, ka divpadsmit gadus vadīs Nacionālo teātri un saņems Spēlmaņu nakts žūrijas balvu par laikmetīgu teātra vīziju un tās īstenošanu. Tas bijis vienīgais gadījums Spēlmaņu nakts vēsturē, kad balvu saņem kāda teātra direktors.

Ilgus gadus, būdams jau populārs žurnālists un viens no leģendārā TV raidījuma Labvakar! vadītājiem, viņš spītīgi turpināja mīlēt teātri — bija Nacionālās operas izrāžu vadītājs, kurš aizskatuvē spiež ārkārtīgi svarīgas podziņas, ar kurām uz skatuves tiek izsaukti mākslinieki, doti signāli par priekškara nolaišanu vai skatuves ripas iegriešanu. 

Teātra darbinieku savienības valdes priekšsēdētāja amats, kurā Rubenis nupat ievēlēts, savā ziņā līdzinās šim aizskatuves darbam. Kultūras, tajā skaitā teātra nozarē šobrīd ir daudz sasāpējušu jautājumu kā sekas Covid-19 radītajai situācijai. Lai šos jautājumus risinātu, būs jānospiež daudz «pogu». Rubenis ir gatavs to darīt, jo cīnīties par to, ko patiesi mīli, nav grūti.

Teātra darbinieku savienības kongresā kopīgi pieņēmāt rezolūciju, kurā izvirzījāt trīs aktuālākās nozares problēmas. Svarīgākais jautājums — sarunas ar valdību par to, kā teātriem tālāk dzīvot. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu