VIDEO: Vieta - Latvija. Jaunlutriņi Kurzemē • IR.lv

VIDEO: Vieta – Latvija. Jaunlutriņi Kurzemē

1
Projektu vadītāja Ilze Kļava Jaunlutriņos. Publicitātes foto

“Brīvprātīgi strādāt savas kopienas labā – tas ir pirmais un galvenais viedā ciema princips,” par Jaunlutriņiem Kurzemē stāsta projektu vadītāja Ilze Kļava.

“Sētuve ir tas instruments, kas vislabāk simbolizē to, ar ko cilvēki nodarbojas Jaunlutriņos – lauksaimniecību, graudkopību un lopkopību.
Tie ir cilvēki, kuri ir īsti savas vietas patrioti un rūpējas, lai Jaunlutriņu pagasts būtu skaits un bagāts,” stāsta Ilze.

“Viena no ievērojamākajām vietām Jaunlutriņos ir Jukuma Vācieša dzimtā māja. Jukums Vācietis ir vienīgais latviešu karavīrs, kurš pieder
pasaules vēstures tipu galerijai,” atklāj Ilze.

Video tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Kurzemes plānošanas reģiona atbalstu. Projekta mērķis ir veicināt piederības apziņu Latvijai, atklājot un parādot mazās Latvijas vietas un to cilvēkus.

Projektu Vieta-Latvija īsteno biedrības NEXT radošā komanda trīs cilvēku sastāvā – Liene Zīlīte, Nauris Zeltiņš un Vilis Brūveris.

Komentāri (1)

J.šveiks 11.03.2021. 16.59

Pēc krievijas pilsoņu kara beigām pulkvedis Jukums Vācietis šķiroties no saviem virsniekiem , kad tie devušies atpakaļ uz atbrīvoto Latviju ,esot teicis: ” Pasakiet tiem tur dzimtenē lai Dievs pasarga latviešu tautu un Latviju , ja kādreiz notiktu izbadējušos mežonīgo krievu masas iebruktu un ietu pāri Latvijai ”
Pēc februāra revolūcijas 1917. gadā Vācietis piekrita uzskatam par “brīvu Latviju brīvā krievijā ” bet pēc oktobra apvērsuma nostājās boļševiku pusē . Nošauts 1938 . gadā par spiegošanu Latvijas labā . Reabilitēts 1957. gadā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu