Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Parīzes tiesa pirmdien bijušo Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī atzina par vainīgu korupcijā un piesprieda viņam trīs gadu cietumsodu. No tiem gads būs jāpavada ieslodzījumā, bet divi gadi ir nosacīts sods. Sarkozī notiesāts par mēģinājumu 2014. gadā uzpirkt tiesnesi, lai iegūtu informāciju par izmeklēšanu kādā citā lietā pret viņu. Sarkozī bija Francijas vadītājs 2007.—2012. gadā. Foto — Scanpix

Igaunijas valdība noteica jaunus ierobežojumus cīņā ar Covid-19, jo valstī pasliktinās epidemioloģiskā situācija. Ierobežojumi spēkā no 1. marta līdz mēneša beigām. Aizliegti pasākumi telpās, klātienes mācības notiks tikai 1.—4.klašu skolēniem. Sabiedriskās ēdināšanas iestādēs varēs uzturēties tikai līdz plkst. 18. Ierobežojumi noteikti tirdzniecības centros.

ASV apstiprinājušas Johnson & Johnson vakcīnu pret Covid-19. Tā ASV ir trešā apstiprinātā vakcīna. ES Zāļu aģentūra šo vakcīnu varētu apstiprināt marta sākumā. Jaunā vakcīna novērš īpaši smagu saslimšanu 85% gadījumu. Pacientam būs nepieciešama tikai viena vakcīnas deva, un to varēs uzglabāt ledusskapī. Eiropas Zāļu aģentūra piektdien provizoriski apstiprināja ASV farmācijas uzņēmuma Regeneron izstrādāto terapiju Covid-19 pacientu ārstēšanai, ko izmantoja arī ASV prezidenta Donalda Trampa ārstēšanai.

Lai cīnītos ar dezinformāciju par Covid-19, ASV Baltais nams aicinājis Facebook, Twitter, Alphabet Inc. un citus sociālo tīklu uzņēmumus palīdzēt apturēt dezinformācijas izplatīšanu, kas ļoti kaitē vakcinācijas īstenošanai.

ES noteica sankcijas augstām Krievijas amatpersonām saistībā ar opozicionāra Alekseja Navaļnija vajāšanu. Sankcijas attiecas uz Krievijas ģenerālprokuroru, Izmeklēšanas komitejas, Sodu izpildes dienesta vadību un Nacionālās gvardes komandieri. Šiem cilvēkiem būs liegts iebraukt ES, un viņiem piederošie aktīvi tiks iesaldēti. Līdzīgas sankcijas īstenos arī ASV.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu