Īslaicīgi sakost zobus • IR.lv

Īslaicīgi sakost zobus

Dita Heiberga. Foto — Ieva Salmane
Anda Burve-Rozīte

Katastrofu medicīnas centra vadītāja Dita Heiberga uzskata, ka Latvija ir izšķirošā punktā pirms Covid-19 trešā viļņa

Pavisam nesen pārkāpusi 30 gadu slieksnim, sabiedrības veselības speciāliste Dita Heiberga pagājušā gada janvāra nogalē kļuva par Katastrofu medicīnas centra vadītāju. Šajā iestādē viņa pēc studijām bija nostrādājusi astoņarpus gadus. Pēc pašas vārdiem, vienmēr nākusi uz darbu ar prieku — viņas gadījums esot no tiem laimīgajiem, kad darbs ir arī sirdslieta. 

Pārbaudījums Heibergai nāca strauji: divas dienas pēc stāšanās amatā viņa saņēma oficiālu ziņojumu no Slimību profilakses un kontroles centra, ka Latvijai jāgatavojas pandēmijai. Vēl pēc mēneša, 2020. gada 2. martā, diagnosticēja pirmo Covid-19 pacienti.

Katastrofu medicīnas centrs ir viena no svarīgākajām komponentēm pandēmijas apkarošanā — centra speciālisti piedalās plāna izstrādē, ko tieši un kā darīs, lai efektīvi palīdzētu pacientiem, kā arī krīzē sniedz drošības rekomendācijas veselības aprūpes iestādēm. 

Heibergai ir skaidrs skatījums, kas Latvijas valdībai un arī sabiedrībai jādara šobrīd, lai neiekristu trešajā Covid-19 vilnī, kas jau veļas pāri citām Eiropas valstīm.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu