Konsekvents haoss • IR.lv

Konsekvents haoss

3
Aivars Ozoliņš

Valdības lemšanas stils neļauj cerēt uz krīzes drīzu pārvarēšanu

Pagājušogad cerējām, ka Covid-19 krīze beigsies tad, kad būs vakcīnas. Nu vakcīnas ir, taču izrādās, ka Latvijā krīze tikai īsti sākas. Tas ir likumsakarīgs valdības darba rezultāts, un pašlaik sabiedrības sašutumu izraisījusī «valsts nodrošinātāju» vakcinēšana ir tikai kārtējā lemšanas haosa izpausme.

«Draugi, nav labi,» premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) teica tautai pērn novembrī. Taču viņa valdība kā apmāta turpina rīkoties tā, lai būtu vēl sliktāk.

Kariņš tagad dēvē par «stratēģisku kļūdu» lēmumu pērn atteikties no gandrīz visām Latvijai pieejamajām Pfizer vakcīnām. Taču šāds lēmums, kuru, kā izrādās, neviens neesot pieņēmis, ir tikai viens valdības darba piemērs. 

Veselības ministra Daniela Pavļuta (A/P) izmeklētāju komisija ir atradusi divus ierēdņus, uz kuriem rādīt ar pirkstu, taču no tās ziņojuma redzams, ka lēmums nepieteikties vakcīnām tapis nenosauktu ļaužu neoficiālos saietos, nevis augstākajā politiskajā līmenī, kā tam bija jābūt. Un šādu improvizāciju haosu valdība konsekventi īsteno kā lēmumu pieņemšanas principu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu