Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijā saslimšana ar Covid-19 jau otro nedēļu pasliktinās, informēja SPKC. Latvijas 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju nedēļas laikā pieaudzis par 2% un ir 569, bet ES — vidēji 402. Latvijā ir piektais augstākais saslimstības rādītājs ES. Intensīvākais pieaugums ir bērniem vecumā no 13 līdz 18 gadiem. Valdība ārkārtējo situāciju pagarināja līdz 6. aprīlim, ieskaitot Lieldienu brīvdienas. No 8. februāra pārtikas un higiēnas preču veikalos var iegādāties visas preces, darbojas grāmatnīcas. Pretēji plānotajam no pirmdienas mācības klātienē neatsāka 1.—2. klašu skolēni. No 11. līdz 25. februārim aizliegta ieceļošana Latvijā nebūtisku iemeslu dēļ, aizliegti starptautiskie pasažieru pārvadājumi uz Portugāli, Lielbritāniju un Īriju. 

Pēc dienesta pārbaudes, kāpēc Latvija pieteicās uz mazāku Pfizer/BioNTech vakcīnu iepirkumu, nekā bija iespējams, veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/P) rosinās disciplinārlietas pret Veselības ministrijas valsts sekretāri Dainu Mūrmani-Umbraško un Nacionālā veselības dienesta Iepirkumu nodaļas vadītāja vietnieku Aināru Lācbergu. Likumi un dienesta pilnvaras neesot pārkāptas, bet nav ievēroti labas pārvaldības principi, teica ministrs. Lēmumu pieņemšana par vakcīnām nav dokumentēta ne ministrijā, ne padotības iestādēs, vakcīnu apjomi noteikti kļūdaini.

Vietnē Manavakcina.lv sākās reģistrācija vakcinācijai pret Covid-19. Savukārt no 10. februāra pieteikties vakcinēties var arī pa tālruni 8989. 


Saeima atbalstīja deputāta Artusa Kaimiņa izdošanu kriminālvajāšanai. Ģenerālprokuratūra viņam uzrādīja apsūdzību. KNAB 2018. gada jūnijā bija aizturējis Kaimiņu lietā par KPV LV nelikumīgu finansēšanu. Prokuratūra pērn oktobrī lūdza Saeimu izdot Kaimiņu kriminālvajāšanai par grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu. Par izdošanu balsoja 67 deputāti, pret balsoja JKP frakcija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu