Netīri nagi • IR.lv

Netīri nagi

3
Nellija Ločmele

Vai jūs uzticētu savu dzīvību ārstam, kurš pirms operācijas nemazgā rokas un jau vairākkārt sodīts par profesionāliem pārkāpumiem? Dīvains jautājums. Neviens neuzticēsies pat manikīrei, kurai pašai nagi nolupuši. Lai gan nagi ataug, reputācija neataug. 

Politiķu un juristu diskusijas par «tiesiskuma stiprināšanu» mēdz būt tik vispārīgas, ka parastiem cilvēkiem tās grūti attiecināt uz savu dzīvi. Taču, kad tiesās nonāk skaļas lietas ar ietekmīgiem personāžiem, mēs acumirklī ieraugām, cik profesionāla, taisnīga un uzticama šajā konkrētajā laika sprīdī ir tieslietu sistēma Latvijā. Kā jebkurā ķēdē, stiprumu nosaka vājākais posms.

Lūk, Magoņa un Osinovska kukuļa lieta ir tāds tests likumu varai. Ja šāda mēroga lietu Latvijas Republikas vārdā izlemj tiesnesis bez atbilstošas pieredzes, toties ar trim disciplinārsodiem un negatīvu profesionālo novērtējumu, kaitējums tiesu varas reputācijai ir milzīgs. Nagi ir tik netīri, ka rūpīga saimniece neļautu ņemt rokā pat zupas karoti, kur nu vēl zelta ķēdi un amata āmurīti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu