Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība atbalstīja veselības ministra Daniela Pavļuta (A/P) ieceri veidot vakcinācijas projekta uzraudzības padomi un projekta vadības biroju un arī piešķīra 641 806 eiro biroja atalgojumam un pakalpojumu iepirkšanai. Darbs paredzēts desmit cilvēkiem 12 mēnešus. Vakcinācijas biroja vadītājam paredzēta divreiz augstāka alga, nekā valsts iestādēs pieļauj normatīvie akti, — 4905 eiro. 

Valdība nolēma divkāršot apgrozāmo līdzekļu granta apmēru uzņēmumiem un palielināt maksimālo atbalsta summu līdz 100 000 eiro mēnesī. Atbalsta pasākumu turpināšanai Covid-19 krīzē līdz gada vidum iezīmēti papildu 197 miljoni eiro. Ministru kabinets arī atbalstīja 2,4 miljonu eiro piešķiršanu, lai nodrošinātu medikamenta Veclury ar aktīvo vielu remdesivīrs pieejamību Covid-19 pacientu ārstēšanai. 

Piektdien spēkā stājās noteikumi, ka ieceļotājiem Latvijā jāuzrāda negatīvs Covid-19 testa rezultāts, kas veikts ne vēlāk kā 72 stundas pirms ieceļošanas. Kopš piektdienas bez pašizolācijas Latvijā var ieceļot tikai no Vatikāna un Islandes. Līdz otrdienai Latvijā kopumā bija reģistrēti 56 720 Covid-19 inficēto, bet mirušo skaits — 1012, kas ir 1,8% no visiem inficētajiem.

Valmieras un Rencēnu ģimenes ārsts Juris Jakovins, kuram ir Latvijā lielākā ģimenes ārsta prakse, pacientu aprūpi veicis ar Covid-19 saslimšanas simptomiem, informēja SPKC. Jakovinam ir 6295 pacienti, no tiem 650 bērnu. Visi pacienti, kas ar ārstu kontaktējās no pērnā gada 27. decembra līdz 11. janvārim, ir uzskatāmi par tuvām kontaktpersonām. Ārsta rīcību izvērtēs Veselības inspekcija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu