Pavļuts: Vakcinācija ir nacionāla mēroga pārnozaru projekts • IR.lv

Pavļuts: Vakcinācija ir nacionāla mēroga pārnozaru projekts

2
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Edmunds Brencis

Jaunais veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/P) intervijā Ir skaidro sava darba prioritātes, lai panāktu strauju un masveidīgu vakcināciju pret Covid-19. Viņa vēlme ir strādāt tā, lai Latvija būtu gatava uz februāra beigām vakcinēt 100 – 110 tūkstošus cilvēku nedēļā, kad būs pieejams lielāks skaits vakcīnu.

Par savu pirmo prioritāti viņš teic – tā ir palīdzēt slimnīcām pārvarēt pārslodzi. Pavļuts saka, ka arī Latvijai jābūt gatavai, ka slimnīcu slodze var palielināties, ja valstī ienāks vīrusa jaunais paveids.

Otra prioritāte — paātrināt esošā vakcinācijas posma ātrumu. Trešā lielā prioritāte — uzbūvēt tādu vispārējas, brīvprātīgas vakcinēšanās pārvaldes modeli un praktisko ieviešanas mehānismu, kas mums ļautu no februāra beigām un marta sākuma masveidīgi vakcinēt gribētājus.

Šodien valdība lems par īpaša vakcinācijas biroja izveidi. Pavļuts teic, ka “tas būtu politiski pārraudzīts mehānisms ar premjeru vadībā, projektu birojs ar nosacīti desmit cilvēkiem, kas koordinējas ar Veselības ministrijas valsts sekretāres vadītu grupu, kurā ir ierēdņi no dažādām nozarēm, kas nodrošina, ka tiek sniegts no visām nozarēm nepieciešamais atbalsts, arī no Pašvaldību savienības, Lielo pilsētu asociācijas, darba devējiem, un tamlīdzīgi. Attiecīgi zem šī štāba strādā komunikācijas grupa pāri valsts pārvaldei — ar STRATCOM, Valsts kanceleju, visi kopā strādā pie visaptverošas komunikācijas kampaņas”.

Pavļuts intervijā teic, ka pieiet vakcinācijai kā nacionāla mēroga pārnozaru projektam, kurš atbilstoši jāorganizē — kur atbildība ir visaugstākajā, Ministru kabineta līmenī, ir konkrēts projektu vadītājs, konkrēta komandu un kontroles struktūra.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Komentāri (2)

QAnon 14.01.2021. 09.58

Salīdzinot ar Dombrovska, Kampara, Pavļuta, Ašerādena un Pūces vērienīgām OIK afērām, vakcinācija izrādīsies īstākā zelta bedre. Mazāk apsviedīgās Viņķeles aizrotēšana no VM siles, bija akūta nepieciešamība pēc vēl lielāka kretīna.

+2
0
Atbildēt

1

    Andris Vītols > altinyildiz 15.01.2021. 16.03

    Es gan nekad nesaku, ka ”politiķi raujās pie siles”. Tā ‘savulaik bieži teica K.Streips… par SAEIMU…. Kā vajag necienīt savu valsti, lai savu parlamentu par sili sauktu. SAEIMU par sili var pārvērst CŪKAS, ja tur tādas savēl…. Jūs par SILI dēvējat MINISTRIJAS, līdzīgi K.Streipam, kuram SAEIMA šķiet kūts ar silēm. It kā latvieši, bet tāda necieņa pret Latviju, kā RTR Solovjovam…. Par tām silēm …. Jūs ar K.Streipu šajā attieksmē esat ļoti līdzīgi…

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu