Piecas mākslinieces piecās izstādēs • IR.lv

Piecas mākslinieces piecās izstādēs

Sigitas Daugules darbi mākslas stacijā Dubulti. Publicitātes foto
Veronika Viļuma

Gada nogalē Rīgā un Jūrmalā turpinās aktīva izstāžu dzīve, kuru lielā mērā veido mākslinieces ar pavisam atšķirīgiem, taču vienlīdz ievērojamiem darbiem

Sabīne Vernere Brīvības ielā 40

Bijušajās dizaina studijas Image House telpās, kuru kādreizējais spožums zudis uz neatgriešanos, atstājot pēc sevis kailas sienas, nu skatāma mākslinieces Sabīnes Verneres personālizstāde. To veido vairākas savstarpēji saistītas darbu sērijas, kurās atklājas simboli un subjektīvi vērojumi lielākoties abstraktās, iztēli rosinošās kompozīcijās. 

«Verneres darba instrumenti — ķermenis un seksualitāte — šajos darbos vispirms atgūst tiem atņemto šķīstumu. Tā viņai nav tēma, bet gan darba valoda — godīga, nekautrīga, arhetipiski dziļa, neērta un tāpēc iespaidīga,» — tā par izstādi raksta Henriks Eliass Zēgners. Starp divos stāvos eksponētajām 33 gleznām tušas tehnikā ir gan nelieli, kaligrāfiski izzīmēti un rūpīgi ierāmēti darbi, gan kliedzoši krāsu laukumi uz griestos iekārtām papīra loksnēm. 

Lai arī pieskaitāma pie jaunajiem autoriem, Vernere ne tikai uzkrājusi plašu starptautisku studiju un izstāžu pieredzi, bet arī izkopusi spilgtu, individuālu stilu. Šī apjomīgā, formāta un telpas ziņā nepieradinātā personālizstāde ir īstā vieta, kur to atklāt un novērtēt.

Līdz 13. decembrim Brīvības ielā 40.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu