Paralēlās realitātes • IR.lv

Paralēlās realitātes

26
Māris Mičerevskis. Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Aivars Ozoliņš

Bija plāns — «ņemam Kariņu nost un taisām kaut ko jaunu» —, tomēr panākts darījums, ka premjerministru nemēģinās gāzt, ja viņš neprasīs ministres Viņķeles atkāpšanos, uzskata partiju Latvijas attīstībai pametušais Māris Mičerevskis

Rīgas domes deputātu Māri Mičerevski labi zina filmas Kriminālās ekselences fonds skatītāji — tajā viņš tēlo vienu no blēžiem Duļķi. Taču pagājušo ceturtdien plašu atsaucību guva vēl viens viņa video — tajā viņš paziņoja par izstāšanos no partijas Latvijas attīstībai, kuras vadītājus raksturo kā ciniskus pašlabuma meklētājus.

«Nevaru un negribu būt sastāvdaļa organizācijai, kas jebkurā brīdī domā tikai par politiskajām spēlēm, intrigām un privātu interešu bīdīšanu,» paziņoja bijušais partijas valdes loceklis. Viņam nav pieņemama «totāla savu interešu stādīšana augstāk par valsts un tautas interesēm, sevišķi šajā Covid-19 izraisītās krīzes laikā», un «politiskās spēles un intrigas pāri cilvēku dzīvībām». Tāpēc, redzot, ka «partijas ietekmīgākie cilvēki nāk klajā ar viena cilvēka rakstītu paziņojumu, lai aizstāvētu neveiksmīgi strādājošu ministri, pretī ietirgojot papildu ietekmi šim vienam cilvēkam, esmu pieņēmis lēmumu, ka nevaru vairs būt šādas organizācijas biedrs».

Gandrīz visiem, kuri par šo paziņojumu izteikušies, tas esot bijis «negaidīts» un «pārsteigums». Kad sestdien, 7. novembrī, sarunājāmies skaipā, apvaicājos, vai tas bija negaidīts arī viņa mammai, profesorei un Saeimas deputātei no Nacionālās apvienības Janīnai Kursītei-Pakulei? Nē, viņai ne — Māris esot aizlaikus informējis māti, «ka tas kādā brīdī notiks». Taču uzsver — «tā nebija, ka viņa mani konsultētu, kā pareizāk izstāties no partijas.» Abi pārstāvot dažādas paaudzes un «ideoloģiskos spārnus».

Mičerevskis nebūt nav iesācējs politikā. No 2016. gada bija bijis LA valdē (bija pierunāts un piekritis vēlreiz tajā būt arī šogad, tomēr neilgi pirms partijas kongresa oktobrī atsauca savu kandidatūru), divas reizes ievēlēts Rīgas domē, turklāt abas reizes no pēdējās vietas sarakstā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu