Pilnīga negaļa

Edgars Sanders. Foto no personīgā arhīva
Marija Leskavniece
Print Friendly, PDF & Email

Arī ēdot mazāk gaļas, varam darīt labu apkārtējai videi. Trīs gardas burgeru alternatīvas iesaka augu valsts pavārs Edgars Sanders, kurš saimnieko Cēsu restorānā Jāņoga

Apvienoto Nāciju Organizācijas publiskotā statistika ir biedējoša — industriālā lopkopība ir trešais lielākais piesārņojuma avots pasaulē. Pat fosilās degvielas darbinātā transporta sistēma nestāv tam klāt. Milzu fermas aizņem neproporcionāli daudz vietas, iespiežas aizvien dziļāk Amazones mūžamežos, rada siltumnīcas efektu un izsusina pasaules saldūdens krājumus. Viens vienīgs liellopa gaļas burgers zemeslodei izmaksā 1695 litrus saldūdens. Tikpat, cik cilvēks divu mēnešu laikā izlieto dušā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu