Maize miskastē 4

Foto — Shutterstock
Marija Leskavniece
Print Friendly, PDF & Email

Trešdaļa pasaulē saražotās pārtikas nonāk atkritumos — katru gadu 1,3 miljardi tonnu. Lielāko daļu no tā izmetam mājās

Izmests ēdiens nav tikai ģimenes budžetam nodarīts kaitējums. Tie ir arī izšķērdēti resursi, kas patērēti audzēšanai, ražošanai un piegādei. Noplicināta augsne un pasaules saldūdens krājumi, samazināta bioloģiskā daudzveidība un palielināts piesārņojums. Klimata pārmaiņas veicina katrs mūsu apēstais burgers vai pat maizes šķēle, turklāt, ja ēdienu izmetam miskastē, resursi ir noplicināti veltīgi. Šādi veicinām arī vēl lielāku sociālo nevienlīdzību starp tiem pasaules iedzīvotājiem, kuriem pārtikas un tīra ūdens trūkst, un tiem, kuri to tērē vairāk, nekā pašiem nepieciešams.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu