Triks ar gaļu

«Ķīnā visi skrien, viss strauji attīstās. Kad pēc divu gadu prombūtnes viesojos dzimtenē, vispār nepazinu savu pilsētu,» stāsta Kevins. Foto — Kristīne Madjare
Alise Zita Zeidaka
Print Friendly, PDF & Email

Ķīnieša Guojunjaņa Ši jeb Kevina ģimene Latvijā ieradās 2013. gadā. Dzimtenē gaisa piesārņojuma dēļ Kevinu mocīja alerģisks iekaisums, tāpēc meklēja jaunas finansiāli izdevīgas un tīras mājas

Gatavošana ir Kevina vaļasprieks jau kopš piecu gadu vecuma. Puisim vienmēr paticis skatīties britu šefpavāra Gordona Remzija šovus, tāpēc, ierodoties Latvijā, Eiropas virtuve viņam nebija tumša bilde. Mājās Kevins parasti ēd ķīniešu ēdienu, taču vislabāk viņam patīk gatavot franču vai itāļu virtuvei raksturīgas maltītes, it īpaši pastas. Latviešu ēdienos ķīnietim pietrūkst specifisku garšu: «Citu Eiropas tautu virtuvēs ir baziliks, timiāns, rozmarīns. Bet latviešiem — sāls un pipari.» Latviešu iecienītie vārītie kartupeļi puisim negaršo — mulsina miltainā tekstūra. Bet biezenis vai apcepti kartupelīši gan tīri labi iet pie sirds.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu