Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Otrdien Latvijā oficiālā vizītē ieradās Francijas prezidents Emanuels Makrons. Šī bija Francijas prezidenta pirmā vizīte divpusējā formātā kopš prezidenta Žaka Širaka oficiālā apmeklējuma 2001. gadā. 

Ģenerālprokuratūra nolēma izbeigt kriminālprocesu pret bijušo ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru par neizpaužamu ziņu izpaušanu. KNAB bija rosinājis apsūdzēt Kalnmeieru par neizpaužamu ziņu izpaušanu Jelgavas prokurores kukuļošanas lietā. Prokuratūra nodeva tiesai lietu par virsprokurori Elitu Jurkjāni un advokātu Juri Jurkjānu, kurus apsūdz par neizpaužamu ziņu izpaušanu un apzināti nepatiesu liecību sniegšanu. 

Turpmāk pašizolācija būs jāievēro, atgriežoties no visām SPKC sarakstā esošajām Eiropas valstīm. Kopš 17. septembra obligātās pašizolācijas ilgums ir samazināts līdz 10 dienām. Valdība otrdien nolēma Covid-19 slimnieku kontaktpersonām samazināt mājas karantīnas ilgumu no 14 līdz 10 dienām, ja ne agrāk kā desmitajā dienā pēc kontakta ar infekcijas avotu veiktais Covid-19 tests ir negatīvs. Lai arī Latvijā nedēļas laikā vīrusa izplatība pieaugusi 1,7 reizes, patlaban nav nepieciešami valsts mēroga ierobežojumi, otrdien valdībai teica SPKC epidemiologs Jurijs Perevoščikovs. 

Covid-19 pandēmijas dēļ valsts kopbudžeta ieņēmumi šā gada astoņos mēnešos ir par 1,1% mazāki nekā pērn.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu