Interneta tulkotāji • IR.lv

Interneta tulkotāji

Nikolajs Ustinovs, Lokalise izveidotājs un vadītājs. Foto — Edmunds Brencis
Ieva Kalēja

Digitālo produktu lokalizēšanas un tulkošanas rīka Lokalise radītājs Nikolajs Ustinovs sasniedzis 1,6 miljonu eiro apgrozījumu pērn, bet cer apgrozīt 150 miljonus jau pēc četriem gadiem

Pirms 20 gadiem viņš bija pirmais cilvēks Latvijā, kas radīja un veiksmīgi pārdeva savu jaunuzņēmumu Inbox.lv. Tagad viņš plāno tuvāko četru gadu laikā savu jaunāko projektu — digitālo produktu lokalizēšanas un tulkošanas rīku Lokalise — padarīt par pirmo jaunuzņēmumu vienradzi Latvijā, kura tirgus vērtība sasniedz miljardu dolāru. 

Nikolajs Ustinovs smaida mana datora ekrānā. Esmu apaukstējusies, tāpēc nesēžos uzņēmējam pretī viņa Vecrīgas birojā. 

Vēl pavasarī Lokalise tur īrēja trīsstāvīgu biroju kompleksu, bet tagad pārvākušies uz pusstāvu, kurā izvietotas 15 darbavietas, taču arī tās šobrīd tukšas. Ne Covid-19 dēļ un ne darbinieku trūkuma dēļ. Gluži pretēji darbinieku skaits pieaug. Sākot darbu pirms četriem gadiem te strādāja 30, bet tagad jau 65 darbinieki. Taču arvien vairāk darbinieku tiek nolīgts ārzemēs, šobrīd jau 12 komandas biedri ir no Amerikas, Portugāles, Itālijas un citām valstīm. 

«Pieņemot cilvēkus ārzemēs, mums ļoti negribējās, lai viņiem ir sajūta — tur kaut ko birojā sarunā, mēs par to neko nezinām. Mums visas tikšanās notiek tiešsaistē. Tikšanās piezīmes tiek publicētas, lai visi zina, par ko bija runa. Gribam būt pilnībā transparenti gan pret darbiniekiem, gan uz āru. Lai visi darbinieki zina, cik mēs pelnām, no kurienes nāk nauda, kas ir klienti. Viss ir caurspīdīgs,» stāsta Nikolajs. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu