Ārstu izveidota slimnīca • IR.lv

Ārstu izveidota slimnīca

2
Andrejs Peredistijs, ORTO Klīnika veidotājs un līdzīpašnieks. Foto — Ieva Salmane
Gunita Nagle

Septiņi ārsti izveidojuši ORTO Klīniku, kurā viss notiek tieši tā, kā viņi vēlas, — saprotami, mierīgi un kārtīgi. Kā viņi tika pie naudas modernās ēkas celtniecībai un kā ar savu darbu panāk, ka klīnikā notiek gandrīz 3000 operāciju gadā?

Kad pusgada garumā nevarēju tikt galā ar sāpēm plecā, ģimenes ārste ieteica konsultēties ORTO Klīnikā. Pašvaldības poliklīnikā draudzenei ieteica meniska plīsumu ārstēt ORTO. Arī paziņu pusaugu meita, kura trenējas futbolā un jūt sāpes ceļos, no sporta ārsta saņēma nosūtījumu uz šo klīniku. Sagadīšanās? Drīzāk tomēr šī traumatoloģijas un ortopēdijas klīnika tiešām iemantojusi labu slavu, par ko liecina arī skaitļi — šeit gadā sniedz aptuveni 35 tūkstošus konsultāciju.

ORTO Klīniku pirms gandrīz 15 gadiem sāka veidot septiņi ārsti ar skaidri definētu mērķi — strādāt tādā slimnīcā, kur vienuviet ātri pieejami visi vajadzīgie pakalpojumi, sākot no konsultācijām un izmeklējumiem un beidzot ar sarežģītām operācijām. Saprotama, godīga un caurspīdīga samaksas sistēma — arī to viņi gribēja. ORTO Klīnika ir šo septiņu ārstu sapņa piepildījums. 

«Mēs ik pa laikam nospriežam, kā mums ir laimējies,» saka viens no klīnikas dibinātājiem Andrejs Peredistijs. Viņš atceras, ka pirmajos gados pacienti pieteikušies pie konkrētiem ārstiem — pie viņa paša, daktera Jāņa Viļuma, Vitolda Jurkeviča vai Valda Andersona. Taču, kad klīnikā sāka strādāt aizvien vairāk speciālistu, ārsti nosprauda sev mērķi panākt, ka labā slava ir ne tikai atsevišķiem mediķiem, bet visai slimnīcai. 

«Faktiski mūsu mērķis bija izveidot zīmolu,» saka Peredistijs. Pašlaik klientu apkalpošanas speciālisti saņem ap 500 zvaniem dienā, un daudzas sarunas beidzas ar lūgumu pierakstīt cilvēkus ārstēšanai ORTO Klīnikā. Tātad mērķis ir sasniegts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu