Karš pēc slepkavības • IR.lv

Karš pēc slepkavības

4
Mārtiņa Bunkus kapa piemineklī iekalts: «Piedod dēls, ka tevi nepasargāju. Mamma.» Foto — Edmunds Brencis
Indra Sprance

Divus gadus pēc maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības joprojām nav neviena aizdomās turētā. Upura māte tagad iesniegumā valsts amatpersonām ceļ trauksmi — izmeklēšanu esot kavējuši Mārtiņa ģimenes locekļi, un policijai gar degunu aizgājusi būtiska informācija. Ir uzklausīja visas iesaistītās puses, kas piekrita runāt šajā samezglotajā lietā

Svaigi nolijis. Lāses slīd pār Temīdas svaru formā izkalto kapakmeni, kurā iegravēti atvadu vārdi: «Piedod, dēls, ka tevi nepasargāju. Mamma.» Kapavietas iekārtošana noslēgusies pērn ap Mārtiņdienu. Sabiedrībā gan pretrunīgi vērtēta, jo vieta ir ekskluzīva — Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes memoriāla pakājē Meža kapos. Tagad katram, kas atnācis godināt Čaksti, otrpus celiņam skatāms tēlnieka Gļeba Panteļejeva darinātais divus metrus augstais kapakmens noslepkavotajam maksātnespējas administratoram. Apmeklētājiem, visticamāk, nav zināms, ka Mārtiņa Bunkus pīšļi te nemaz neatrodas. Māte stāsta, ka urna ar pelniem esot ieslēgta Mārtiņa mājās, kur viņai liegta ieeja. 

Bunkus ģimenes locekļi ir «uz nažiem» ne tikai par pīšļiem, bet arī par citiem būtiskiem jautājumiem, kas skar noslepkavoto Mārtiņu un šī nozieguma izmeklēšanu.

Advokātu un maksātnespējas administratoru Mārtiņu Bunku nogalināja 2018. gada 30. maijā uz ielas netālu no kapiem — pie auto stūres sašāva ar Kalašņikova automātu no garām braucoša auto. Slepkavība bija rūpīgi plānota, izpildē iesaistīti organizētās noziedzības pārstāvji. Kriminālprocesu sākotnēji ierosināja par slepkavību, bet vēlāk papildināja ar vairākiem pantiem — ja tā izdarīta citu personu dzīvībai bīstamā veidā, mantkārīgā nolūkā un personu grupā. Divu gadu laikā kriminālprocesā nav redzamu rezultātu, joprojām nav neviena aizdomās turētā. Pamata versija izmeklēšanā ir Bunkus profesionālā darbība.

Dzīves pēdējos gados Bunkus bija iesaistīts Trasta komercbankas likvidācijā, nopelnot vairāk nekā miljonu eiro. Paralēli pēdējos mēnešos aktīvi rosījās arī ABLV bankas likvidācijas sāgā, oponējot īpašnieku iecerētajai un vēlāk valsts akceptētajai bankas pašlikvidācijai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu