Žurnāls: Auditi Rīgā atklāj nesaimnieciskumu, korupcijas riskus un nolaistus īpašumus • IR.lv

Žurnāls: Auditi Rīgā atklāj nesaimnieciskumu, korupcijas riskus un nolaistus īpašumus

1
Fotoilustrācija — Shutterstock

Rīgas pagaidu administrācijas pasūtītajos pašvaldības kapitālsabiedrību auditos secinātais liek izbrīnā ieplest acis: gan skaidras naudas darījumi nevietā, gan nolaidība pret īpašumiem, gan arī pašvaldības vēlme ieperināties biznesos, kur privātie uzņēmēji paši labi tiek galā, ceturtdien raksta žurnāls Ir.

Saimniekošana Rīgas domē gadiem ilgi bijusi diezgan necaurskatāma. Nojausmu par to, kā galvaspilsētā tiek kārtotas lietas, ik pa laikam deva kāds kriminālprocess vai skandāls, kas izgaismoja koruptīvus iepirkumus, fiktīvu nodarbinātību un izšķērdību, taču atklātībā nākušās epizodes allaž bijušas fragmentāras.

Viens no kliedzošākajiem piemēriem ir auditoru atklātais par Rīgas Centrāltirgu – nav ne nākotnes attīstības koncepcijas, ne virziena. Turklāt pastāv bažas par Centrāltirgus spēju efektīvi pārvaldīt nomātos objektus un nodrošināt kultūrvēsturisko objektu saglabāšanu. Nevērība pret vēsturiskajām vērtībām novedusi pie nolaistiem īpašumiem.

Satriec atklātais par Rīgas Zoodārzu, kāpēc bez mājām gandrīz palika zebras, antilopes un pērtiķi. Tāpēc, ka Āfrikas savannas būvniecību uzņēmās koordinēt par projektu atbildīgais Pilsētas attīstības departaments, turklāt tas neuzskatīja par vajadzīgu šajā procesā iesaistīt pašu zoodārzu. Rezultātā bija pārkāptas daudzas dzīvnieku labturības prasības.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Komentāri (1)

QAnon 16.07.2020. 11.15

Atliek tikai nobalsot par varavīkšņu karogotiem Par(OIK)/Progresīvie krievmīlošiem čekas pakalpiņiem un Rīga būs kā Oslo.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu