Zaļais vilnis • IR.lv

Zaļais vilnis

Nellija Ločmele

Saimnieces čakli steidz pirms Jāņiem ravēt dobes, lai asas mēles neaplīgo, bet Saeimai iespēja uzlabot kolektīvo karmu, ielaižot svaigu gaisu Ģenerālprokuratūrā.

Jaunais ģenerālprokurora kandidāts Juris Stukāns, kam jānomaina desmit gadus amatā sabijušais Ēriks Kalnmeiers, ir tiesnesis. Kā varēsit pārliecināties Ir intervijā, viņam ir kritisks skats no malas un tieša valoda — līdzšinējais prokuratūras darbs nav nesis sabiedrības gaidītos rezultātus, tāpēc nepieciešamas pārmaiņas. Nevis revolūcija, kas apgriež visu kājām gaisā, bet jēdzīga sakārtošana un personiska atbildības uzņemšanās.

Stukāns izklausās pēc urķa, kurš nevar vienaldzīgi noskatīties uz aplamību vai netaisnību —  ģenerālprokurora amatā tieši tāda nostāja ir vajadzīga. Pluss noteikti ir viņa izpratne, ka prokuroriem jāskaidro savs darbs sabiedrībai, nevis klusi jāraksta papīri un jāslapstās no žurnālistiem. Taisnīgums un atklātība ir spēcīgi trumpji. Ja vēl tos papildinās spēja skaidri formulēt un vadīt reformas, prokuratūra ar jauno priekšnieku var tiešām atgūties kā aizkaltis stāds, kas aplaistīts atkal sazaļo.

«Kukū» jeb ārpus rāmjiem ejošo meklē mūziķis Goran Gora (jeb Jānis Holšteins-Upmanis), kurš darbu pie sava jaunā albuma Renesanse sāka ar klusuma skaņu ierakstīšanu dažādās pasaules vietās, bet pamazām saprata, ka visa šī radošā iespaidu vākšana ir nekas cits kā īpašs ceļojums sevī. Viņa nākotnes sapnis ir mūzikā atainot tik lēnu un netveramu lietu kā koka augšana. Šajos Jāņos tas gan vēl nav jāpaveic, būs laiks rimtām sarunām ar draugiem pie lēni kūpoša ugunskura.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu