fbpx

Man te ir labi

Jakobs Lalanders. Foto — Edmunds Brencis
Veronika Viļuma
Print Friendly, PDF & Email

Zviedrs Jakobs Latvijā ļaujas gan dzimtajām, gan vietējām tradīcijām un priecājas par zupu izvēli

Latvija ir zupu un maizes lielvalsts — tā apgalvo zviedrs Jakobs Lalanders. Labākā, ko viņš var iedomāties, ir skābeņu zupa, pie kuras var piekost svaigu saldskābmaizi. Lai gan arī Zviedrijā skābeņu zupai ir savs nosaukums, tur tādu jau sen vairs nevāra. Jakobam patīk, kā šeit gatavo boršču, auksto zupu. «Ārpus Baltijas, Krievijas, Ukrainas dominē krēmzupas — tās man nevajag! Kad esmu Zviedrijā, man pietrūkst Latvijas zupas un maizes,» atzīst Jakobs, lai gan par izsmalcinātu gardēdi viņš sevi neuzskata, un latviešu virtuve nepavisam nebija noteicošā, lai uz šejieni pārceltos. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu