Apskāviens • IR.lv

Apskāviens

Nellija Ločmele

Nupat esmu atgriezusies no pārgājiena uz Alauksta ezeru, par mata tiesu izglābjoties no samirkšanas pērkona negaisā, kas veldzē pēc tveicīgas dienas. Tikai daži kilometri, bet dzidrās putnu balsis, skuju smarža un augstās debesis pār ūdens klajumu spēj vienlaikus nomierināt un uzlādēt kā nekas cits. Man patīk būt ceļā.

Šis Ir speciālizdevums būs lieliska dāvana visiem, kas izbauda kustību prieku un dabas skaistumu. Visapkārt dzirdam, kā vīrusa pandēmija ir mainījusi mūsu dzīvi, tostarp viena lieta ir diezgan skaidra — šovasar drošāk par stūķēšanos atvaļinājuma reisā uz kādu ārzemju kūrortu būs palikt Latvijā un apceļot vēl neizpētītus mūsu zaļās zemes nostūrus. Šajās lappusēs atradīsit gan praktiskus padomus un maršrutu idejas katrai vasaras nedēļas nogalei, gan iedvesmojošu pieredzi, ar kuru dalās pārgājienu vai laivošanas entuziasti un redzīgi dabas vērotāji. 

Ne tikai šī Ir speciālizdevuma saturs, bet arī forma ir pandēmijas izlolota — krīzē sapratām, ka pašlaik mūsu izdevniecībai jāatvadās no regulārā četru sezonu izdevuma Ir Brīvdienas un jāmainās līdzi mainīgajai situācijai. Izdzīvos, kas pielāgosies — tāda ir viena no ārkārtējās situācijas mācībām.

«Pārgājiens ir kā saruna ar sevi. Un liela tuvība ar dabu. Vienmēr saku, ka man bērnībā bija trīs mammas: īstā mamma, vecmāmiņa un daba. Katru reizi, kad dodos ceļā, es nonāku savas dabas mammas apskāvienos,» intervijā saka Dina Preisa, kas katru nedēļas nogali krustu šķērsu iepazinusi Latvijas takas un neceļus. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu