Karstā ziema • IR.lv

Karstā ziema

Viena kalnu pacēlāja iekāpšanas stacija darbojas pašā Išglas centrā. Foto — Shutterstock
© Der Spiegel

Austrijas ziemas sporta meka Išgla ir pazīstama ar lieliskām slēpošanas trasēm un lustīgām après-ski. Taču tagad šīs mazpilsētas reputāciju ir iedragājusi nekompetence un alkatība. Kā Išgla kļuva par Covid-19 izplatības karsto punktu?

Alpu mazpilsētā Išglā Pacnaunas ielejā Austrijas provincē Tirolē ir aptuveni 1600 pastāvīgo iedzīvotāju un 11 888 gultasvietas tūristiem. Tur ir arī kalnu slēpošanas trases 239 km garumā, 1000 sniega lielgabalu un 45 pacēlāji.

Sabraukušie atpūtnieki pa dienu slēpo, bet vakaros lustējas bāros. Išgla ir kļuvusi par tūrisma zīmolu, kas konkurē ar Oktoberfest, un katru gadu šo mazpilsētu apmeklē tūkstošiem cilvēku. Lielākoties no Dublinas, Reikjavīkas, Kopenhāgenas un Helsinkiem. Pacnaunas ielejas tūrisma industrijas ienākumi ir 250 miljoni gadā.

Lielais tūristu skaits šo mazpilsētu pārvērtis līdz nepazīšanai. Bet tagad Išgla pārvērtusi pasauli. Divu nedēļu laikā tā kļuva par Eiropas koronavīrusa izplatības epicentru.

Sestdiena, 29. februāris

Uz Dublinas lidostas skrejceļa pacelšanās atļauju gaida Ryanair reiss FR2412 uz Memmingeni Vācijā. Lidmašīnā sēž Džons Kormaks ar četriem draugiem un priecājas, ka ir sācies viņu ikgadējais vīru izbrauciens. Kormaks ir no Korkas, bet viņa draugi no citām pilsētām Īrijas dienvidrietumos. Ieradušies Memmingenē, ar nomātu auto pārbrauks uz Išglu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu