Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pēc tam, kad Pasaules Veselības organizācija pagājušajā nedēļā izsludināja, ka Covid-19 uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni, Ministru kabinets ārkārtas sēdē nolēma līdz 14. aprīlim valstī izsludināt ārkārtējo situāciju Latvijā. Krīzes vadības padome sestdien nolēma no 17. marta pārtraukt visus starptautiskos pasažieru pārvadājumus, kā arī aizliegt organizētos pasākumus. Līdz otrdienai Latvijā fiksēti 60 ar Covid-19 saslimušie, arī viens bērns. Ekonomikas ministrija nolēma, ka tirgotājiem būs obligāti jānodrošina divu metru distancēšanās visās tirdzniecības vietās. 

Valdība nolēma Covid-19 krīzes dēļ no valsts budžeta apmaksāt slimības lapas uzņēmumu darbiniekiem, kā arī 2020. gadā atlikt iedzīvotāju ienākuma nodokļa avansa maksājumu un pagarināt uzņēmējiem nodokļu brīvdienas no viena gada līdz trim gadiem. Tāpat tika pieņemts lēmums par uzņēmējdarbības atbalstu finanšu instrumentu veidā. Kredītbrīvdienas saviem klientiem izsludināja arī Swedbank.

Valdība atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ierosinājumu Covid-19 dēļ pārcelt Rīgas domes vēlēšanas uz 6. jūniju. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu