Atvērt durvis labestībai • IR.lv

Atvērt durvis labestībai

2
Filips Solovjovs, Elizabete Rancāne un mazulīte Estere. Foto — Kristīne Madjare
Gunita Nagle

Kad pagājušā gada vasarā Filips Solovjovs un Elizabete Rancāne kopā ar mazulīti Esteri pārcēlās uz Rīgu, viņiem vajadzēja parūpēties par sevi — iekārtot mājokli, sameklēt darbus. Bet nu jau trīs mēnešus abi vada labdarības akciju, palīdzot kādam vientuļam vīram tikt pie izremontēta dzīvokļa

Iepazinušies studiju laikā Tartu Universitātē, deviņus gadus nodzīvojuši Skotijā, Filips un Elizabete pagājušajā vasarā kopā ar mazo meitu Esteri pārcēlās uz Rīgu. Rāmi iedzīvojās, līdz kādā rudens dienā Filips pieteicās palīdzēt Elizabetes mammai Helvi Rancānei aiznest dažas lietas viņas skolasbiedram Jānim — cilvēkam ar smagu veselības stāvokli un sarežģītu likteni. 

Ieraugot, kādos apstākļos dzīvo Jānis, viņš jutās šokēts. Vienā istabā bija sabojājies dūmvads, bet par Jāņa izmisīgajiem pūliņiem iekurināt krāsni liecināja melniem sodrējiem klātie griesti. Tā arī istaba palika auksta, līdz to ieņēma kaķi. «Smaka briesmīga!» atceras Filips. Daudzviet griestu un sienu apmetums nodrupis. Tualete bez skalošanas sistēmas, blakus podam stāvēja spainis ar ūdeni. 

Atgriezies mājās, Filips ar sievu sarunāja, ka lēnām remontēs Jāņa dzīvokli. Taču janvārī Filips, būdams profesionāls fotogrāfs, savu Instagram kontu @lostinnorth papildināja ar dažām Jāņa mājoklī tapušām fotogrāfijām, un daudzi sāka interesēties, kā vecajam vīram palīdzēt. Pamazām labais nolūks izauga līdz labdarības kampaņai, kuras laikā naudu, darbu un dažādas lietam Jānim ir ziedojuši un turpina ziedot simtiem cilvēku gan no Latvijas, gan ārzemēm. 

Paredzams, ka jau aprīlī remonts būs pabeigts un Skotijā dizaineres izglītību ieguvusī Elizabete palīdzēs Jānim iekārtot jaunas mājas. Kādi dzīves līkloči Filipu un Elizabeti aizveda uz Rīgu, kur viņi atvēra durvis patiesai labestībai? 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu