Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ROMĀNS. ANDRA MANFELDE. VILCĒNI. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. Darbība risinās 90. gadu sākumā teritorijā starp diviem jaudīgiem lielumiem — upi un jūru. Varoņi ir pusaudžu banda — vilcēni. Tomēr romāns nav nedz par Jūrmalu, nedz par vēsturisko laiku, nedz par hormonu tracinātu jaunību. Kas notiek ar jauniem cilvēkiem, ja dzīves pavasaris sakrīt ar dabas un valsts pavasari? Apgāda cena 8 €.


STĀSTS.
ILZE TRUMPE. TEV VIŅA PATIKS. APGĀDS MANSARDS. Grāmata ir zīmējumu stāsts pieaugušajiem. Tās redaktore dzejniece Inga Gaile saka: «Maigi, pašironiski zīmējumi atklāj reizēm skumju, reizēm cerību pilnu, bet ārkārtīgi cilvēcīgu pasauli. Tiešās, bet saudzīgās zīmējuma līnijas un stāsta vienkāršība kļūst par dziedinošu piedzīvojumu skatītājiem un lasītājiem.» Apgāda cena 8,90 €.


STĀSTI.
BAIBA ZĪLE. AUKSTĀKĀ ZIEMA SIMT PIECDESMIT GADOS. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Stāsti sākas ar kādu pavisam ierastu situāciju, bet tad seko negaidīts pavērsiens: realitāte izirst pa vīlēm, ikdienā ielaužas sirreāli tēli un notikumi, stāstu personāži rosās kā sapnī  — jo parastajā dzīvē tas būtu neiespējami. Autore liek lasītājam izrauties no ierastajiem domāšanas modeļiem un paraudzīties uz dzīvi ar svaigu skatu. Pieejama e-grāmata Apgāda cena 7,49 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu