Otrais dublis JRT būvlaukumā • IR.lv

Otrais dublis JRT būvlaukumā

1
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Baiba Kļava

Mazliet vairāk nekā divi gadi jeb 26 mēneši — tik daudz laika būs jaunajam būvniekam, lai pabeigtu 2018. gadā apturētos Jaunā Rīgas teātra rekonstrukcijas darbus, kam jānoslēdzas 2022. gada vasarā. Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) izsludinātajā konkursā pieteikušies četri uzņēmumi, pieteikumi tiks izvērtēti tuvākajā laikā, līgumu iecerēts noslēgt un būvdarbus sākt aprīlī, Ir skaidroja VNĪ pagaidu valdes loceklis Jānis Ivanovskis-Pigits.

Pretendentu vidū nav kompānijas RERE, kas 2018. gadā uzvarēja JRT rekonstrukcijas konkursā, taču septembrī sāktie būvdarbi jau novembrī apstājās, kad pēc pāļu dzīšanas saplaisāja divas kaimiņu ēkas. Sekoja VNĪ pārmetumi par nekvalitatīvu darbu un līguma uzteikums, savukārt būvnieks tiesā panāca aizliegumu valstij sadarboties ar citu būvnieku šajā objektā. Tomēr pērn decembrī abas puses panāca mierizlīgumu un atsauca tiesā iesniegtās prasības. Vienošanās paredz, ka VNĪ samaksā būvniekam par paveikto, savukārt no būvnieka tiek ieturēti līdzekļi par JRT ēkas konservācijas darbiem un kaimiņu ēkām radītajiem zaudējumiem.

Kopš decembra VNĪ ir pārņēmuši būvlaukumu no RERE Būve 1. Atgūtas visas vēsturiskās lietas, kas rekonstrukcijas laikā bija izņemtas no teātra un strīda dēļ nebija pieejamas VNĪ — vēsturiskās tapetes, parkets, durvis un logu rāmji.

Ivanovskis-Pigits uzsver, ka nav pamata bažām par to, ka JRT ēkā «viss iet postā», — vēsturiskās relikvijas jau iepriekš bija demontētas, bet pēc būvlaukuma atgūšanas notika konservācijas darbi, ko par 28 tūkstošiem eiro veica Būvuzņēmums Restaurators.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu