Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Proksima
Ieva Augstkalna

oooo Proksima / Proxima. Režisores Alises Vinokūras filma bija viena no trim Francijas kandidatūrām šāgada Oskaram. Filma vēsta par astronauti Alisi, kas, ilgi strādājot izpētes stacijā, beidzot ir gatava doties kosmosā, taču sagatavošanās posms ir pārbaudījums arī Alises un viņas meitas Stellas attiecībām. Brīnišķīgā japāņu komponista Rjuiči Sakamoto mūzikas pavadījumā skatītājam atklājas līdz niansēm izsvērts, no klišejām atbrīvots pārdzīvojums, ko veiksmīgi nospēlē gan Alises atveidotāja Eva Grīna, gan Zelī Bulāna Stellas lomā. Kino no 15. februāra. 


ooo
 Ledus 2. Daiļslidotājai Nadjai (Aglaja Tarasava), kas pēc traumas atgriezusies sportā, un hokejistam Sašam (Aleksandrs Petrovs), kurš palīdzēja viņai nostāties uz kājām, ir daudz plānu un cerību. Turklāt drīz mājās jāienāk abu jaundzimušajai meitai. Jaunā ģimene, kurai bijis lemts pārciest dažādus pārbaudījumus, beidzot piepildīs sen loloto sapni, taču ne bez grūtībām. Pelnrušķītes stāsta turpinājums pietuvojies skarbajai īstenībai, taču filmā skan sirsnīgi joki un ir laimīgas beigas. Kino no 21. februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu