KPV ezīši miglā • IR.lv

KPV ezīši miglā

4
Aivars Ozoliņš

Valdība nekristu arī tad, ja Kariņš padzītu ministru Nemiro

Pagājušonedēļ varēja šķist, ka valdība tūlīt izjuks. Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) prasīja premjerministram Krišjānim Kariņam (JV), lai atlaiž ekonomikas ministru Ralfu Nemiro (KPV), kurš bija piespiedis aiziet no amata ministrijas valsts sekretāru, kurš bija iebildis pret Nemiro bijušā darba devēja advokātu kantorī Pāvela Rebenoka bīdīšanu uz Latvenergo padomi.

Paradoksālā kārtā gan tas, kāpēc KPV neskrietu ārā no valdības, pat ja Kariņš padzītu Nemiro, gan arī tas, kāpēc premjerministrs atturas to darīt, bija labi redzams KPV kongresā jeb sapulcē pagājušo sestdien.

Šīs partijas pastāvēšanas jēga un attaisnojums nu ir vairs tikai trīs ministru portfeļi un 643 tūkstošu eiro gadā finansējums no valsts budžeta. Biedri turpināja izstāties no partijas arī kongresa laikā, un tiem, kuri cer palikt politikā, diezin vai ir ilūzijas par savu nākotni kopā ar šo veidojumu. Aiziet opozīcijā viņiem nozīmētu sākt sparīgi meklēt, kuriem citiem pieslieties. Premjerministrs droši vien saprot, ka valdības stabilitātei der labāk, ja viņi to palēnām dara, esot koalīcijā. Kā Kariņš teica otrdien, «ir dažādi veidi, kā panākt rezultātu».

Trīs ministru stāsti kongresā par saviem labajiem darbiem izklausījās pēc taisnošanās par būšanu valdībā. KPV jaunais priekšsēdētājs Atis Zakatistovs skaidroja nīgrajai auditorijai, ka partijas «revolucionārisms» esot pagātnē un tagad tā esot «centriski progresīva» un «fiskāli konservatīva». Toties «neviens no mums pagātnē nav berzējies gar elites tauku bundulīšiem».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu