Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

1917
Sonora Broka

ooooo 1917.Diviem jauniņiem britu kareivjiem dots riskants uzdevums — nogādāt ziņojumu ienaidnieka aizmugurē, tā izglābjot savus biedrus no asinspirts. Šķietami vienā kadrā uzņemtais puišu ceļš, kurš ved cau­ri ellei — frontes līnijai —, notur skatītāja uzmanību katru sekundi, meistarīgi mijot spriedzes epizodes ar liriskākām atkāpēm. Režisora Sema Mendesa jaunākais veikums — Pirmā pasaules kara drāma 1917 — ir gada sākuma svarīgākais kinojaunums, kas nupat saņēmis divus Zelta globusus. No 10. janvāra.

oooo Trusis Džodžo / Jojo Rabbit. Desmit gadus vecais vācu puisēns Džodžo nav drosmīgākais militārās nometnes dalībnieks, tāpēc tiek iesaukts par Džodžo Trusi. Puika ir kaislīgs Hitlera fans, un viņam ir iedomu draugs, aizdomīgi līdzīgs Trešā reiha vadonim. Negaidīti atklājas, ka Džodžo mājās slēpjas ebreju meitene, pavisam ne tik baisa, kā var redzēt propagandas materiālos. Jaunzēlandietis Taika Vaititi savā jaunajā filmā skaudro vēsturisko patiesību ietērpis izklaidējošas alegorijas formā. No 3. janvāra.

oooo Svilpotāji / La Gomera. Bukarestes policijas inspektors Kristi spēlē abās pusēs — gan likumsargiem, gan likuma pārkāpējiem par labu. Viņš palīdz mafijai sazināties ar apcietināto gangsteri Žoltu un dodas uz Kanāriju salām, lai apgūtu senu svilpošanas valodu, bet jau tā saspringto situāciju sarežģī liktenīgās sievietes, skaistules Gildas satikšana. Rumāņu jaunā viļņa režisors Kornelju Porumboju pārsteidz ar spēcīgu pieteikumu kriminālkomēdijas žanrā, veidotu labākajās itāļu detektīvseriālu, film noir un mafijas filmu tradīcijās. No 9. janvāra.

ooc Izmisums. Gata dzīvē iestājies sarežģīts periods — viņam vairs nav ne darba, ne draudzenes. Atgriežoties bērnības mājā laukos, viņu piemeklē satraucošās vīzijas un panikas lēkmes, ko ārsts cer uzveikt ar antidepresantiem. Nejauši satiktā šamane un Mija, ar kuru varētu veidoties attiecības, puisim rada tikai iluzoru mierinājumu. Režisora Kārļa Lesiņa debija pilnmetrāžas spēles kino skar aktuālu tēmu — depresiju. Izmisums ir jauneklīgi svaigs notikums Latvijas kino, tomēr tēlu un stāsta izstrāde atstāj sasteigtu iespaidu. No 10. janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu