VIDEO: Uzņēmēji Melderis un Svilāne: “Mums patīk būt latviešiem Spānijā” • IR.lv

VIDEO: Uzņēmēji Melderis un Svilāne: “Mums patīk būt latviešiem Spānijā”

1
Linda Svilāne un Jānis Melderis, pārcelšanās un nekustamā īpašuma konsultanti. Publicitātes foto

“Mēs esam atraduši savu identitāti – mums patīk būt latviešiem Spānijā,” saka Jānis Melderis un Linda Svilāne, kuri trīspadsmit gadus dzīvo Valensijas pilsētā Spānijā un ir izveidojuši pārcelšanās un nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmumu.

“Mēs palīdzam iekārtoties ārvalstniekiem, kuri nepārzina Valensiju, nezina valodu, nepārzina birokrātiju un kultūru. Mēs palīdzam atrast mājvietu īrei vai pirkumam, sakārtot skolu jautājumu, sakārtot dokumentus un rezidenci, atvērt kontus, nodrošināt veselības apdrošināšanu,” stāsta Linda.

“Ir iekšējā sajūta, ka es nevienu vietu nemainītu pret Valensiju. Tas ir lietu kopums – pilsēta, klimats, cilvēki, draugi, skvošs, jūra. Valensija ir manas mājas un es negribu nekur citur doties,” uzsver Jānis.

“Negribētos vilkt robežu starp te un tur, mēs un jūs. Man liekas, ka nav viena scenārija, nav viena veida, kā būt. Man gribētos aicināt cilvēkus būt iecietīgākiem pret dažādiem dzīves uzskatiem vai veidiem, kā dzīvot,” aicina Linda.

“Ir svarīgi būt atvērtiem pret to, kas notiek. Saprast, ka tā, kā ir bijis vienmēr, nebūs vienmēr. Izmaiņas notiks, tādēļ jāiemācās tās pieņemt,”  saka Jānis.

“Mēs vienmēr būsim latvieši un no tā neatsakāmies. Mēs neesam kļuvuši spāņi un arī nebūsim spāņi. Mēs jūtamies labi gan te, gan braucot uz Latviju, gan ceļojot pa citām valstīm.”

Projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem Latvijā un pasaulē, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Projekta komanda 2018.gada novembrī uzdāvināja Latvijai 100.dzimšanas dienā 100 iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos. Šobrīd tiek veidota diasporas stāstu sērija TUESI.LV PASAULĒ par Latvijas jaunajiem cilvēkiem dažādās pasaules valstīs.

Komentāri (1)

Sskaisle 02.01.2020. 12.49

Lūk, esmu cītīga sabiedriskā TV skatītāja – ltv1, ltv7, re tv un pat rīga tv24

Un – tur simti miljoni aiziet tv komandām ceļojot par pasauli un rādot , cik citur smuki un cik citur lielas problēmas.

Tā vietā, lai mums rādītu mūsu Latviju, mūsu pašu cilvēkus, mūsu novadus. Lai mūsu cilvēki sarunātos – par mūsu kultūru, par mūsu vēsturi, par šobrīd valstī notiekošo.

Visu cieņu Lindai un viņas puisim – lai viss izdodas labāk,kā iecerēts. Bet viņi ir Eiropā – tā viņus izglābs, neļaus nogrimt. Man miljons reižu vairāk interesē kā dzīvo un izdzīvo jaunieši Latvijā. Un nevis sasodīto komčēkistu propagandas labā – gluži ka lambergs saka – es mīlu Latviju – nē – lai skrien pa gaisu šie naudas šķērdētāji, plānā galdiņa urbēji.

Es gribu tādas nopietnas patiesas pārraides – kas ir labais, kas izdodas, kas ir sliktais, kas neizdodas , kāpēc utt. utjprj.

Visa šī vācbaltu vēsture – musm ir tādi ģeniāli tās pārzinātāji – Lancmanis vien ir dārgmetālu kalns – un to neizmantot – to turēt izsūtījumā – trimdā un tā vietā mums te tādus – sprīdīšus tikai –

nē – nav lāga – džekiem iedod naudu, nu trieksies pa pasauli un trieks nost to naudu un rezultātā tādas 5 minūtes par skaisto dzīvi

man starp citu paziņas latvieši ir gan DĀR bankā , gan pat Kanādā un par Ķīnu pat nerunājot – nez cik tur miljoni aizies visu filmējot un rādot – kā saka – laika un naudas nosišanai

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu