Infografika: Latvijas dabas fonda tiešraidēs – ērgļu un zemūdens pasaules gads • IR.lv

Infografika: Latvijas dabas fonda tiešraidēs – ērgļu un zemūdens pasaules gads

1
Jūras ērgļa ligzda. Foto: Latvijas Dabas fonds

Šogad Latvijas Dabas fonds (LDF) skatītājiem visā pasaulē piedāvāja tiešraides no astoņām aizsargājamo putnu ligzdām Latvijā, tiešraidi no bišu stropiem Rīgā un, pateicoties LMT 4G internetam, pirmo zemūdens tiešraidi – nēģu nārstu Raķupē. LDF tiešraidēm šajā sezonā bija 4,5 miljoni skatījumu visā pasaulē.

Sekmīga ligzdošana šogad notika divās ērgļu ligzdās – mazuļus izaudzināja Durbes jūras ērgļu pāris un mazie ērgļi eglē Zemgalē. Taču arī pārējās kameras deva iespēju vērot dabas norises tiešā tuvumā – mazo ērgļu ligzdā bērzā neizšķīlās vienīgā ola, ūpju tēvs Bubo neveiksmīgi centās sasaukt partneri, zivjērgļu ligzdā atgriezās tēviņš Teo, taču ar jauno draudzeni tikai pavadīja kopā laiku, neuzsākot ligzdošanu. Melnais stārķis Kaupo pilnībā atjaunoja sabrukušo ligzdu, taču nesagaidīja partneri, savukārt vistu vanagu ligzda, lai arī retumis tika apmeklēta, tā arī palika neapdzīvota.

Visvairāk skatītās tiešraides laurus saglabā jūras ērgļu ligzda Durbē – tai bija 2,6 miljoni skatījumu. Durbes ligzdai seko mazā ērgļa ligzdas un ūpja ligzdas tiešraide. Kopā šogad Latvijas Dabas fonda tiešraidēm bija 4,5 miljoni skatījumu, kas ir gandrīz par miljonu vairāk nekā pagājušajā sezonā. Daļu no tiešraidēm varēs turpināt skatīties arī ziemā.

Tiešraides tiek nodrošinātas, pateicoties skatītāju ziedojumiem. LDF pateicas visiem atbalstītājiem!

Tiešraides var vērot:

*  ldf.lv/tiesraide

Komentāri (1)

paugurins 27.11.2019. 09.59

Pārsteidzoši! Rīgā bites uz jumta!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu