Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Terminators: Tumšais liktenis/ Terminator: Dark fate
Sonora Broka

Kapernauma/ Capharnaüm.

Divpadsmitgadīgais Zains, kurš izcieš cietumsodu par vardarbīgu noziegumu, iesūdz tiesā savus vecākus par to, ka dāvājuši viņam dzīvību. Zēnam nav dokumentu, tāpēc no juridiskā viedokļa viņa vispār nav. Tiesas prāvā soli pa solim atklājas puiša skumjais dzīvesstāsts. Libāņu režisores Nadīne Labaki aizkustinošā filma pagājušogad tika nominēta Oskara balvai kategorijā Labākā filma ārzemju valodā. No 31. oktobra

Zelta cimds/ Der Goldene Handschuh. Nošņurkušajā Hamburgas bārā Zelta cimds dzīve mutuļo. Leti stutē dzīvē vīlušies vīrieši, bet padzīvojušas priekameitas dejo pie salkanām melodijām. Viens no pastāvīgajiem apmeklētājiem ir arī Hamburgas maniaks Fricis Honka. Filma ir meistarīgs 70. gadu Vācijas atspoguļojums. Drosmīgajiem un melnu humoru cienošiem kinomīļiem šī patiesos notikumos balstītā filma var kļūt par kinematogrāfisku un socioantropoloģisku baudījumu. 

Splendid Palace no 31. oktobra

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu