Darbi paliek • IR.lv

Darbi paliek

Nellija Ločmele

Redakcijā plānojot šo žurnāla numuru, izšķiršanās bija grūta. Vai likt uz vāka «jauno» Saskaņas līderi Jāni Urbanoviču, kurš no Nila Ušakova nupat pārņēmis sašķobītās, bet joprojām Latvijā vispopulārākās partijas grožus un sola kā Jēzus meklēt sev apustuļus? Vai teātra talantu Vili Daudziņu, kas ģeniālās lomās spējis iemiesot tik atšķirīgas personības kā Ļeņins un Cerību ezera režisora vecmāmiņa, bet nule piedzīvojis balvu birumu?

Taču dzīve vienmēr izrādās sarežģītāka. Brīvdienās saņemtā ziņa par žurnālistikas kolēģa Mārtiņa Ķibilda pēkšņo nāvi ir satriecoša un joprojām neticama — Adrešu sērija palikusi nepabeigta, jaunais raidījums Kultūrdeva nupat iesākts. Mārtiņam bija tikai 46, tātad vēl daudz laika spilgtiem darbiem. Bet pēkšņi viņš ir aizsaukts viņpus visām adresēm. Idejas un sapņi izplēn, paliek tikai izdarītais. Un Mārtiņa veikums ir tiešām izcils. Ar kultūrvides raidījumu sēriju Adreses viņš ir dedzīgi un godprātīgi cēlis gaismā ne tikai Latvijas arhitektūras slavējamos un apkaunojošos piemērus, bet arī profesionālās kvalitātes latiņu medijos. Ar vēstures Atslēgu sēriju atstājis dziļu un skaistu liecību par Latvijas simtgades darbiem un arī sevi kā žurnālistu.

Paldies, Mārtiņ!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu