Burovs sola ar vainagu iet 8., nevis 9.maijā • IR.lv

Burovs sola ar vainagu iet 8., nevis 9.maijā

Oļegs Burovs. Foto: Ieva Salmane

“Pašvaldības amatpersonai oficiāli iet ar vainagu no Rīgas domes uz 9.maiju pie tā pieminekļa nevajadzētu, bet mums obligāti vajadzētu iet ar to pašu vainagu 8.maijā, kad nāk visa valdība,” intervijā žurnālam Ir saka jaunievēlētais Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR).

Intervijā viņs teic, ka ir “krievs pēc tautības, bet nekad nebalsoju par Saskaņu. No paša sākuma balsoju par Saimnieku, pēc tam biju Latvijas ceļā. Es balsoju par Saskaņu tikai tad, kad bijām kopā. Un tad dzīve sadalījās mūsu divkopienu valstī, ka mēs uzskatām, ka lielākā daļa krieviski runājošo balso par Saskaņu. Šobrīd pateikt saviem vēlētājiem “nē” – tad mēs esam viņu nodevēji”. Tā viņš skaidro, kāpēc Rīgas domē partija Gods kalpot Rīgai veido koalīciju ar Saskaņu. Burovs nevēlas, lai “brīvajā laukumā” parādās, piemēram, Krievu savienība.

Burovs, kuram viņa darba pieredzē Nils Ušakovs (S) bijis jau piektais domes priekšsēdētājs, uzskata, ka vislabākais variants Rīgas mēram ir divi vietnieki. Taču Sandra Bergmaņa (S) kļūšana par trešo bijis kompromiss starp Saskaņu un GKR.

Uz jautājumu, kādas intereses Bergmanis pārstāvēs Rīgas brīvostā, ja nākamajā dienā pēc ievēlēšanas amatā viņš jau Jūrmalā konsultējies ar Aināru Šleseru, Burovs atbild, ka nezina, ko Bergmanis pārstāv. “Tas, ka viņš restorānā tiekas ar Aināru Šleseru, nenozīmē, ka viņš pārstāv Šleseru,” saka jaunais Rīgas mērs. Un nobeidz savu domu – viņam vajadzētu pārstāvēt Rīgas pašvaldību.

Visu interviju lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu