Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijā otrdien pirmajā darba vizītē ieradās jaunais Lietuvas prezidents Gitans Nausēda. Viņš uzsvēra, ka Baltijas valstu prezidentiem būtu jāsatiekas regulāri un Latvijas prezidents atbalstot šādu ieceri.

Valdība apstiprināja finansējumu pasažieru elektrovilcienu un to uzturēšanai nepieciešamā aprīkojuma piegādei un personāla mācīšanai. Pagaidām pirkuma līgums nav parakstīts, Finanšu ministrija brīdina par iespējamiem sarežģījumiem Eiropas naudas piesaistē. 255 888 753 eiro a/s Pasažieru vilciens plānots piešķirt no 2019. līdz 2024. gadam. 32 jaunus elektrovilcienus piegādās čehu uzņēmums Škoda Vagonka. 

Sestdienas naktī Mārupē nogalināts advokāts un bijušais tiesnesis Uldis Bērziņš. Privātmājā bija ielauzušies vismaz divi noziedznieki maskās un sasējuši 1940. gadā dzimušo mājas iemītnieci. Noziedzniekus iztraucējis mājās pārradies Bērziņš ar sievu. Noziedznieki vairākas reizes izšāvuši, savainojot saimnieku, kurš naktī nomira slimnīcā. Noziedznieki aizbēga. Policija nozieguma motīvus nesaista ar advokāta un bijušā tiesneša profesionālo darbību.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) uzdeva Valsts policijai strādāt intensīvos apstākļos un mēneša laikā atklāt Kuldīgas rajona prokurora Ginta Mežiņa īpašuma dedzināšanu. Kā ticamāko versiju Mežiņa auto un pirts dedzināšanai policija izvirzījusi prokurora profesionālo darbību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu