FOTO: Ventspilī atklāj koncertzāli "Latvija" • IR.lv

FOTO: Ventspilī atklāj koncertzāli “Latvija”

3
Ventspils koncertzāle "Latvija". Foto: Raimonds Birkenfelds

25. un 26. jūlijā ar īpašiem atklāšanas koncertiem darbu sāks jauna kultūras, mākslas un izglītības telpa – koncertzāle “Latvija” Ventspilī, informē Antra Lācberga no “Kurzemes filharmonijas”.

Koncertzāles Lielā zāle ar 578 skatītāju vietām var lepoties ar diviem unikāliem pasaules līmeņa instrumentiem – manuālām akustiskām koncertērģelēm un vertikālām koncertklavierēm. Koncertērģeles tapušas uzņēmumā “Johannes Klais Orgelbau GmbH & Co. KG” Vācijā un ir vienīgās ērģeles, kas mūsu valstī pieejamas koncertzālē, ne baznīcās.

Savukārt vertikālās koncertklavieres ir patlaban pasaulē lielākās, un tās izgatavotas latviešu izcelsmes klavierbūves meistara Dāvida Kļaviņa uzņēmumā “Klavins Piano Manufaktura Kft” Ungārijā.

Lai nodrošinātu teicamu skaņas kvalitāti, akustiskās pārbaudes koncertzālē “Latvija” veikuši speciālisti no Vācijas, kas snieguši izcilu profesionālo atzinumu. Tāpat ēkā iebūvētas 13 dažādas energoefektivitāti paaugstinošas tehnoloģijas, kuru darbību nodrošina gan ilgtspējīgas būvniecības, gan videi draudzīgu un ilgmūžīgu materiālu pielietojums.

Koncertzāles projekta autors ir vācu arhitekta Deivida Kuka birojs “Haascookzemmrich Studio 2050”. Būvniecības darbi tika sākti 2017. gada februārī, un pabeigti šā gada jūlijā. Kopējās investīcijas projektā sasniedz 31 miljonu eiro.

Komentāri (3)

no malas 20.07.2019. 12.13

Klimata paŗmaiņu novēršanai domāto naudu ar VARAM starpniecību savāca koncertzālei, lai atkal teiktu, ka Ventspilī ir tas, kas nav citur, ka Venytspils sakārtota . Diemžēl cilvēki nesaprot, ka ši sakārtotība ir uz citu reģionu vajadzību rēķina.

+5
-1
Atbildēt

2

    BardainaisSigne > jurists 20.07.2019. 17.24

    Nu nu,kuram projektam tad pietrūka?

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    andrejs > jurists 26.07.2019. 12.03

    sakārtotība ir uz citu reģionu vajadzību rēķina.
    —————–
    jaunas lielas koncertzāles ir Liepājā un Rēzeknē. Cēsis arī priekš tik mazas pilsētiņas milzīga zāle.
    Vai Ventspilī tāda ir vajadzīga rādīs laiks.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu