Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pagājušajā nedēļā Saeima par Valsts prezidentu ievēlēja ES Tiesas tiesnesi Egilu Levitu. Par Levitu nobalsoja 61, pret — 32 deputāti. Pirmajā uzrunā Levits solīja būt «visas tautas prezidents». Viņu amatam izvirzīja un atbalstīja koalīcija. Par tiesībsarga Jura Jansona kandidatūru balsoja astoņi deputāti no ZZS frakcijas, bet par deputātu Didzi Šmitu — 24 no Saskaņas un KPV LV frakcijām. 

Rīgas domes deputāti pagājušajā nedēļā par domes priekšsēdētāju ievēlēja Daini Turlo (GKR), līdzšinējo Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas vadītāju. Par viņu balsoja 32 valdošās koalīcijas deputāti, bet 23 klātesošie opozīcijas deputāti balsojumā nepiedalījās. Saskaņa izslēdza no frakcijas un partijas četrus deputātus, kuri atteicās balsot par sava partijas biedra Sandra Bergmaņa ievēlēšanu Rīgas vicemēra amatā. Tādējādi Saskaņas un GKR koalīcijai Rīgas domē vairs nav vairākuma. 

Četri no Saskaņas izslēgtie Rīgas domes deputāti Vadims Baraņņiks, Valērijs Petrovs, Vitālijs Dubovs un Aleksejs Rosļikovs pirmdien paziņoja par jaunas Neatkarīgo deputātu frakcijas izveidošanu domē. 

Prokuratūra maija vidū tiesai nosūtīja krimināllietu par Latvijas vēstniecības AAE amatpersonu Rūdolfu Brēmani, kuru vaino 102 721 eiro piesavināšanā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu